Columns

Belasting voor toeristen

Op dit moment kijk ik uit over een zomers berglandschap in Winterberg in het Duitse Sauerland. We zitten in een huisje op een mooie berghelling voor nog geen tachtig euro per nacht. Daar komt voor twee volwassenen dan nog wel even vijf euro toeristenbelasting per nacht bij.

Blij dat ik glij

Onze oudste zoon is bijna drie jaar oud en gek op glijbanen. Nu was ik dat vroeger ook, maar die liefde is intussen wel wat bekoeld.

Ver zorgen

Als je ouder wordt, wil je natuurlijk zo lang mogelijk thuis blijven wonen in de woning waar je wellicht al jaren woont.

Anticlimax

De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen voelde voor mij een klein beetje als een anticlimax. Misschien had ik de spanning voor mijzelf onbewust wat te groot gemaakt door allerlei verschuivingen te voorzien.

Kies wijzer

De Sauna Drôme aan de Tolweg haalt nog wel eens de plaatselijke kranten. Daarmee is het waarschijnlijk het meest besproken en volgens sommigen ook het meest omstreden bedrijf van Putten. De eigenaar van de Sauna Drôme doet er zelf ook nog wel eens een omstreden schepje bovenop.

Lokaal (tegen) stoken

Over het algemeen vind ik het geen goede ontwikkeling dat de landelijke overheid steeds meer taken en verantwoordelijkheden naar lokale overheden verschuift. Als argument wordt vaak gebruikt dat er op lokaal gebied beter maatwerk geleverd kan worden.

Martijn Fabriek

Columnist:

Fabrieksterrein

Vijf kleine kleutertjes

Vijf kleine kleutertjes. Zingt u dit bekende kinderliedje even mee?

Vijf kleine kleutertjes die zaten op een bord, boven op een bord. Vijf kleine kleutertjes die zaten op een bord. Op een mooie winterdag in februari.

Martijn Fabriek

Columnist:

Fabrieksterrein

Wir schaffen das!

Vanwege aanstaande fabrieksuitbreiding slaan we de wintersportvakantie dit jaar een keer over. Ik ben nog bezig met het digitaal inplakken van de wintersportfoto's van vorig jaar, dus ik kan toch een beetje in de stemming blijven.

Martijn Fabriek

Columnist:

Fabrieksterrein

Schouders ophalen

Robin Hoogendijk van Gemeentebelangen kwam opnieuw met een motie om een vlag met het Puttense gemeentewapen en de Nederlandse vlag in de raadszaal op te hangen. Opnieuw, omdat dezelfde motie vorig jaar met evenveel stemmen voor en tegen was uitgesteld.

Pagina's