• Organist Arjan Breukhoven

    Eigen foto

Orgelconcert Arjan Breukhoven in Oude Kerk Putten

14-07-2017, 12:40 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 19 juli 2017, 20:00 tot 21:15

Locatie:

Kerkplein 11, Putten
Oude Kerk Putten
Putten

Op woensdagavond 19 juli zal Arjan Breukhoven een orgelconcert verzorgen op het meer dan 150 jaar oude Bätz-Witte orgel in de Oude Kerk van Putten. Het concert staat in het teken van het 35-jarig jubileum van Arjan als organist. Hij zal werken spelen van o.a. Bach, Tsjaikovski en Mendelssohn. Het concert begint om 20.00 uur en de kerk is vanaf 19.30 uur geopend. De toegang is vrij. Wel wordt er aan de uitgang een collecte gehouden.

Arjan Breukhoven studeerde aanvankelijk orgel bij Jan Brandwijk en later orgel en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Aan het conservatorium studeerde Arjan Breukhoven ook piano. Tevens studeerde hij zang, improvisatie en koordirectie.

Arjan verleent jaarlijks zijn medewerking aan zo'n 450 concerten en diensten als pianist, organist, solistisch of als begeleider van solisten en koren, en als dirigent in eigen land en in vele andere landen binnen Europa, USA, Rusland en in Australië. Zo bespeelde Arjan wellicht als eerste Nederlandse organist het hoofdorgel van de Vaticaanse Sint Pieter, in de beroemdste kerk ter wereld. Als pianist en als organist heeft hij een eigen, zeer veelzijdige stijl van improviseren ontwikkeld zowel in de klassieke als in de lichte trend. Bovendien is Arjan Breukhoven dirigent van een drietal zeer grote koorverenigingen, en is als organist verbonden aan de Hervormde Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs.

In het vervolg van de serie zullen Gerwin van der Plaats (26 juli), Bastiaan Stolk (2 augustus) en Peter & Jaap Eilander met orgel én vleugel (9 augustus) de concerten voor hun rekening nemen. Op 16 augustus zal de serie worden afgesloten met een prachtig slotconcert, verzorgd door André van Vliet, Marco den Toom en Arjan & Edith Post, met twéé orgels en trompetten.