• Archief BDUmedia

Groep Puttenaren aangehouden bij vechtpartij (update)

PUTTEN De politie heeft zondagmorgen zeven Puttenaren aangehouden voor openlijke geweldpleging. Dat meldt wijkagent Jelle van Heerikhuize op Twitter.

Het gaat om zes jongens en een meisje in de leeftijd van 17 en 18 jaar. Ze, waren nadat de kroegen sloten al gewaarschuwd om geen amok te maken. ,,Ze zijn al vaker hinderlijk in beeld geweest en dus volgde een waarschuwing´´, aldus de agent.

De groep beloofde om zicht rustig te houden, maar ging vervolgens bij het tunneltje op de Putterweg in Ermelo alsnog in de fout. ,,Ze kwamen drie andere stappers tegen. Er werd fors geslagen en geschopt op het drietal. De zeven Puttenaren zijn direct gearresteerd.´´

De drie slachtoffers komen ook uit Putten. Ze kregen het met de groep aan de stok omstreeks 04.20 uur op de Putterweg ter hoogte van de fietstunnel. Eén van de slachtoffers wenste een van leden de groep een 'fijne avond'. Dat viel kennelijk in verkeerde aarde waarna de Puttenaren de slachtoffers te lijf gingen.

Daarbij werd geschopt en geslagen en liepen de slachtoffers verwondingen op. De vechtersbazen gingen er na de mishandelingen op de fiets vandoor richting Groevenbeekse Heide. Agenten waren er snel bij en wisten de groep agressieve Puttenaren meteen aan te houden. Het gaat om bekenden van de politie die al vaker in beeld waren wegens overlast binnen de horeca in Ermelo. Ze zitten voorlopig vast voor onderzoek en verhoor. De drie slachtoffers hebben aangifte gedaan