• Archief BDUmedia

Vrijliggend fietspad komt er

PUTTEN Tussen de Vanenburgerallee en de Hoornsdam komt een vrij liggend fietspad. Dat besluit is unaniem door de gemeenteraad genomen.

Wijnand Kooijmans

Het besluit kan wel leiden tot vertraging in de uitvoering, zo vrezen alle partijen. De vrees kon door wethouder Roelof Koekkoek niet worden weggenomen. Een aantal grondeigenaren heeft aangegeven niet bereid te zijn de benodigde grond voor de aanleg van het fietspad te verkopen. Wel zei hij toe alles in het werk te stellen om zo snel mogelijk met de aanpak van het weggedeelte te kunnen starten.

De kans is anders groot dat tijdelijke maatregelen moet worden getroffen om de Zuiderzeestraatweg en de Waterweg berijdbaar te behouden. De ChristenUnie keerde zich direct tegen het eventueel instellen van een maximumsnelheid van dertig kilometer op deze weg.

De vertraging is, zo oordeelt een deel van de raad, een gevolg van het feit dat het college van burgemeester en wethouders niet direct het raadsbesluit heeft uitgevoerd zoals dat een jaar geleden is vastgesteld.

Het college wilde onder meer het fietspad schrappen omdat er nauwelijks fietsers tijden. Maar de raad vindt dat een aangenomen raadsbesluit niet kan worden genegeerd door het college.