• Walther Siksma

Ruime thuisoverwinning van SDC tegen HZVV

PUTTEN Trainer Michael van den Berg had in zijn voorbeschouwing gewaarschuwd voor onderschatting. Dat werd goed opgepakt, want het initiatief was voor de thuisclub en met beheerst combinatiespel werden de gasten uit Hoogeveen in de verdediging gedrukt. Achtereenvolgens kon Joost Heerschop een voorzet van Jerry Geurtsen op doel koppen, een boogbal van Thomas Amende belandde op de lat en Abdel Cherkaoui speelde twee man uit. De boomlange keeper Hidde Streuker bleef voorlopig de baas.

Het was HZVV dat de grootste kans kreeg, toen Reza Hosseini alleen voor keeper Manuel Hoogewoning verscheen, maar deze kon met een snoekduik zijn inzet tot hoekschop verwerken. In de 28ste minuut kreeg SDC een vrijetrap, die door Martijn Duits slim en hard in de verste hoek werd gekruld 1-0.

Na rust verscheen SDC met dezelfde spelers en de wens om de voorsprong uit te breiden. Aan die wens werd snel voldaan, want al na twee minuten werd een voorzet van Jurian van den Brink door Kees Pluim koppend afgerond 2-0. HZVV zocht de aanval en een schot van Jos Fidom ging maar net naast. Bij SDC werd Joost Heerschop door Jefta van den Broek vervangen. Dat bleek een goede wissel, want in de 57ste minuut werd een schot van hem door een verdediger van richting veranderd 3-0. Daarmee was de wedstrijd beslist en dankzij goed en aantrekkelijk voetbal drie punten behaald.

Komende zaterdag speelt SDC uit tegen Eemdijk om 14.30 uur.