• Donkersgoed Multimedia
  • Donkersgoed Multimedia
  • Donkersgoed Multimedia
  • Donkersgoed Multimedia

Eén aanhouding na brand in camper bedrijfsterrein

PUTTEN Bij een bedrijf aan de Voorthuizerstraat in Putten is vrijdagavond in een camper brand ontstaan op het terrein van Ultra-lite Aanhangwagens B.V. Daarbij is één persoon aangehouden. De brand werd omstreeks 20.15 uur gemeld. De rookwolken werden in de wijde omgeving gezien. De rook trok behoorlijk over de Voorthuizerstraat N303.

De politie heeft ter plaatse één persoon aangehouden. Op videobeelden is te zien dat de man met ontbloot bovenlichaam vlak naast het terrein in de berm op de grond zit om goed naar de brand te kunnen kijken. Vervolgens werd hij na enig tegenstribbelen overmeesterd door meerdere mensen. Op grond waarvan de persoon is aangehouden is nog onbekend. Volgens omstanders zou hij van het terrein zijn afgekomen nadat de brand was ontstaan.

De camper is volledig uitgebrand. Andere voertuigen op het terrein liepen forse schade op. Toen de brand volledig was geblust, heeft Forensische Opsporing uitgebreid onderzoek gedaan naar de toedracht. Hoe de brand kon ontstaan, is nog niet bekend. Mensen in de omgeving werden op afstand gehouden, vanwege een gastank in een andere grote camper naast het brandende voertuig.