• Donkersgoed Multimedia
  • Donkersgoed Multimedia

Puinhoop uitgebrande woning blijft nog lang liggen

PUTTEN De restanten van het gesloopte pand op de hoek Bakkerstraat – Verlengde Dorpsstraat blijven mogelijk nog maanden liggen. Eigenaar Wim de Vette zegt in dagblad De Stentor dat hij vanwege fiscale regels waarschijnlijk pas met opruimen kan beginnen zodra de nieuwbouw start.

Afgelopen dinsdag ontstond er brand in het vervallen pand ondanks dat gas en elektriciteit al jaren zijn afgesloten. Met een graafmachine werd het woonhuis uit elkaar getrokken nadat de brandweer niet goed bij de brand tussen de plafonds kon komen. De eigenaar vermoedt dat de brand is aangestoken. Omdat het een al langer leegstaand slooppand betrof hebben politie en brandweer geen verder onderzoek gedaan naar de oorzaak.

Henri Stoffelsen, voorzitter van winkeliersvereniging WCP, geeft aan dat hij hoopt dat het puin zo snel mogelijk wordt verwijderd:  ,,Mocht de eigenaar dit niet snel willen doen, dan het is de taak van de gemeente om dit te regelen."

Wat rest is een trieste aanblik bij de toegang van het winkelcentrum. De gemeente heeft nog geen reactie gegeven over wat zij hier aan kunnen doen. Begin volgend jaar staat er nieuwbouw gepland van zeventien appartementen. De verkoop hiervoor is afgelopen vrijdag van start gegaan. Vorig jaar werd ook al een nieuwbouwplan gepresenteerd. Dat mislukte volledig onder andere door te hoge vraagprijzen. De eigenaar hoopt door het nieuwe plan met goedkopere appartementen snel met de nieuwbouw te kunnen beginnen.