• Politie
  • Politie
  • Politie

Politie zoekt daders van autodiefstallen Putten en Nijkerk

PUTTEN Bij Bureau GLD was woensdagavond aandacht voor nachtelijke diefstallen uit bedrijfsauto's in Putten en Nijkerk. Twee mannen stalen in de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 augustus elektrisch gereedschap uit de auto's.

De mannen sloegen eerst rond 2.15 uur toe bij een installatiebedrijf aan de Industrieweg in Putten. Ze kwamen vermoedelijk het terrein op door het hek kapot te knippen. Vervolgens braken ze de busjes open om de spullen te pakken. 

Ongeveer een uur later waren de mannen ook actief op het terrein van een elektrotechnisch bedrijf aan de Arkerpoort in Nijkerk. Hier gingen de daders op dezelfde manier te werk en namen ze voor een flink bedrag aan gereedschap mee. Op beelden is te zien hoe de twee aan komen rijden in een donkerkleurige stationwagen. 

SIGNALEMENT De politie vraagt nu naar tips over de twee mannen en heeft het volgende signalement uitgegeven. Het zijn twee blanke mannen, vermoedelijk tussen de 20 en 30 jaar oud. Beiden zijn rond de 1.80 meter lang. Een van de mannen droeg een donkerblauwe jas met capuchon en een witte rits. Daaronder had hij een blauwe spijkerbroek en witte sneakers van het merk Nike. Hij heeft een zwarte sporttas met witte Adidas-strepen en een blauwe betonschaar met zwarte handgrepen. 

De andere man droeg een donker petje, een gecamoufleerde driekwart jas met het merkteken 'Canada Goose' op zijn linker mouw. Daaronder droeg hij een zwarte trainingsbroek met een oranje streep op de zijkant van zijn bovenbeen en een opvallend oranjekleurig embleem, vermoedelijk een leeuw. Onder de broek droeg hij witte sneakers met een zwarte hak.

Tips kunnen doorgegeven worden aan de politie via tel. 0800-6070.

BRON VIDEO: Bureau GLD.