• Luciano de Graaf

'Supermom' uit Putten voorkomt autodiefstal

PUTTEN Een vrouw uit Putten heeft in Harderwijk een dief op heterdaad kunnen betrappen, nadat haar kind riep dat er een ,,mevrouw met een knotje" in hun auto zat. De vrouw bedacht zich geen moment en rende naar buiten. De verdachte probeerde nog te vluchten, maar de vrouw was niet bang aangelegd. ,,'Supermom' pakte de persoon na een korte sprint", meldt de wijkagent op Instragram. 

De politie werd direct gebeld en ook de buren werden gealarmeerd. Zij waren namelijk net op zoek naar hun autosleutels. ,,Bleek dat de verdachte deze uit de woning had gepakt en op zak had. Kortom: meerdere zaken in een keer opgelost."

SOLLICITEREN 'Supermom' heeft met haar actie een goede indruk gemaakt bij de politie. En dat komt goed uit: ze wil daar namelijk solliciteren. ,,Ik zeg: wij zijn altijd op zoek naar zulke daadkrachtige collega's", besluit de wijkagent zijn bericht. 

De politie is nog bezig met onderzoek naar de verdachte. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mama er zit een mevrouw met een knotje in onze auto! Mama keek naar buiten en bedacht zich geen moment. Ze rende naar buiten en een persoon ging er direct vandoor. Helaas had de persoon te maken met een hele stoere moeder die niet bang aangelegd was. Supermom pakte de persoon na een korte sprint. Er werd direct politie gebeld en buren werden gealarmeerd. De buren zochten net naar autosleutels die weg waren. Bleek dat de verdachte deze uit de woning had gepakt en op zak had. Kortom, meerdere zaken in een keer opgelost. De verdachte was een vrouw en wij zijn bezig met het onderzoek. De moeder in kwestie wil heel graag bij de politie solliciteren. Ik zeg: wij zijn altijd op zoek naar zulke daadkrachtige collega's#instacop #wijkagent #girlpower #proudmom @politie_veluwe_west

A post shared by @polharderwijkzuid (@politie_tweelingstad) on