• AberMedia

Waar gebeuren de meeste verkeersongevallen in Putten?

PUTTEN Verkeersveiligheid is een onderwerp dat mensen altijd bezighoudt. Sommige plekken voelen onveilig, maar zijn ze dat ook? Op welke wegen in Putten gebeuren de meeste verkeersongevallen en is daar wat aan te doen?

Veel ongelukken in het verkeer worden niet geregistreerd. Een fietser die in aanraking komt met een bumper van een auto, maar zijn of haar weg gewoon kan vervolgen, zal niet in de cijfers terugkomen. Daarnaast zijn er talloze gevallen van 'net niet' op bepaalde plekken. Maar als er sprake is van schade, gewonden of zelfs doden, dan worden de ongelukken vaak wél geregistreerd. Op de website www.star-verkeersongevallen.nl worden deze ongelukken nauwkeurig in kaart gebracht. STAR staat voor 'Smart Traffic Accident Reporting' en is een gezamenlijk initiatief van, onder meer, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), politie, ANWB, verbond van verzekeraars en Rijkswaterstaat. 

De website beschikt over een interactieve kaart waarop exact duidelijk is waar de ongelukken vanaf 2014 tot nu zijn gebeurd. De kaart meldt wel dat het geen exacte weergave is van de werkelijkheid. ,,Ongevallen die door de politie worden geregistreerd zijn vaak de zwaardere ongevallen. Ook ongevallen met fietsers worden minder vaak geregistreerd. De politie registreert ongeveer 25 procent van het totaal aantal ongevallen (exclusief de parkeerschade-ongevallen)'', wordt bij de interactieve kaart gemeld.  

(Tekst gaat verder onder de afbeelding. Afbeelding: star-verkeersongevallen.nl).

De meeste ongevallen vonden logischerwijs plaats op de drukste verkeersaders zoals hoofd- en de gebiedsontsluitingswegen. Zo zijn op het Puttense deel van de A28 in de afgelopen zes jaar 266 ongelukken geweest. In het centrum 'scoren' vooral de Oude Rijksweg met 104 ongevallen en de Voorthuizerstraat met 71. 

Kijk voor het complete overzicht op deze site

(Afbeelding: star-verkeersongevallen.nl)