• Huid- en Oedeemtherapie Putten

    Maranke Pater

Huid- en Oedeemtherapie in Putten

Advertorial

'Therapie is nog onbekend bij mensen'

Maranke Pater

 

Van Zomeren was een aantal jaren in dienst geweest als Huidtherapeute, tot ze besloot de stap te wagen om voor haarzelf te beginnen. Hanneke: ,,Ik ben naast mijn werk als huid- en oedeemtherapeute ook schoonheidsspecialiste. Tijdens mijn opleiding tot schoonheidsspecialiste kwam ik veel in contact met mensen met huidproblemen. Ik wilde meer voor deze mensen kunnen betekenen. Door een HBO-studie te volgen voor huid- en oedeemtherapeute heb ik de verdieping opgezocht en gevonden." Bij veel mensen is het nog een onbekende therapie. En dat terwijl de behandelingen veel verlichting brengen en vaak voor een deel vergoed worden door de zorgverzekeraar. ,,Ik ben erg blij dat ik dit werk ben gaan doen, ik krijg verschillende cliënten in mijn praktijk voor uiteenlopende problemen wat het werk heel afwisselend maakt."

Van Acnétherapie tot elektrisch ontharen, vaatjes, ouderdoms- en steelwratjes verwijderen tot het behandelen van irriterende littekens of het camoufleren van ontsierende huidafwijkingen: Hanneke heeft veel tools in huis om mensen te kunnen helpen. Hanneke: ,,Het verbaast me dat veel mensen niet weten dat een lelijk litteken of een wijnvlek met de juiste make-up gecamoufleerd kan worden. Ik leer tijdens mijn behandelingen mijn cliënten zelf hoe ze die camouflage aan kunnen brengen. Het is een truc die net zo werkt als tandenpoetsen: als je er een beetje handigheid in krijgt, gaat het als vanzelf. Met een foundation van een goede drogist redden ze het vaak net niet omdat deze producten niet goed dekken of dat de foundation niet lang genoeg blijft zitten."

Oedeemtherapie wordt toegepast op het moment dat er sprake is van vochtophoping(en) in het lichaam. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Iemand kan na de behandeling van kanker of een infectie in het lijf, last krijgen van oedeem, een vochtophoping. ,,Op het moment dat iemand last heeft van een vochtprobleem kan het gebeuren dat ik een lichaamsdeel moet inzwachtelen of kousen moet aanmeten. Met lymfedrainage of een vochtafdrijvende massage kan al veel leed weggehaald worden."

Van Zomeren werkt in haar praktijk met huidverzorgingsproducten van Avène. Deze producten zijn geschikt voor verschillende huidproblemen, van acné tot droge huid of eczeem. Op de Facebookpagina van Huid- en oedeemtherapie Putten komen regelmatig diverse interessante acties voorbij. Om in aanmerking te komen voor vergoeding van de zorgverzekering is het handig om met een verwijsbrief te komen van de huisarts, maar verplicht is het niet.

Huid- en oedeemtherapie

Nijkerkerstraat 4

3882 PG Putten

06-14509890

www.huidtherapieputten.nl