Positief begin

Als je net als wij geen zomervakantie gehad hebt, ga je andere dingen ondernemen. Zo zijn we bij veel activiteiten geweest die door de Puttense VVV en het winkelcentrum georganiseerd werden. Vanwege de hitte ging de activiteit BOERin eind juli niet door. Volgens de VVV Putten omdat: ,,Met temperaturen boven de 35 graden, in een dorp met veel steen, levert dat gezondheidsrisico's op die we niet willen nemen." De temperaturen liepen die dag tegen de veertig graden en dus was de afgelasting een begrijpelijk besluit. Toch was het een vreemde uitspraak van de VVV. Deze VVV is één van de bedenkers van de kreet 'Putten bomendorp'. Het hele jaar door wordt Putten als bomendorp gepromoot, maar als het dan een keer wat warmer is en bomen juist verkoeling kunnen geven, dan is Putten volgens diezelfde VVV opeens een dorp met veel steen.

Wij zijn die hete dag wel naar bomen geweest in het bos. Zeker met warme dagen voelt het daar aangenamer. Ook nu het 's avonds nog lang licht is, mogen we graag na het avondeten nog even een rondje in het bos lopen met de jongens. Hoe mooi het bos ook is, soms wil de oudste wel eens wat anders dan alleen door de bomen het bos zien. Dan laten we hem de route bepalen en op de één of andere manier komen we dan toevallig altijd bij een speeltuin uit. De oudste vermaakt zichzelf dan wel. De jongste van één jaar loopt nog niet en houden we zelf vast op de speeltoestellen. Als je dan tussen de speeltoestellen doorloopt is het opvallend wat er op zo'n speelveld op de grond ligt, vooral als het speelveld wat verscholen ligt. Ik neem aan dat kleine kinderen die graag glijden, schommelen en wippen geen bierflesjes Hertog Jan drinken en het flesje van zich af gooien of zakken chips leegeten en de zak weggooien. Deze zaken kwamen we helaas wel een aantal keren tegen.

Daarnaast kwamen we nog wat tegen in de speeltuin, namelijk opengescheurde condoomverpakkingen naast de glijbaan. Blijkbaar gebeuren er na kinderbedtijd hele andere spelletjes in de speeltuin. Dat je het nodig vindt om dergelijke spelletjes in het openbaar en toch een beetje uit het zicht op een afgelegen speelveldje te doen, moet je helemaal zelf weten. Maar zorg er dan voor dat kinderen en hun ouders niet geconfronteerd worden met jouw gebruikte rommel. Het positieve is dan weer wel dat de voorbehoedsmiddelen gebruikt waren, dus deze rommelmakers zijn zich in ieder geval nog niet aan het voortplanten.

Martijn Fabriek