Columns

Martijn Fabriek

Columnist:

Fabrieksterrein

Halloween en horror

Vandaag, woensdag 31 oktober, is het Halloween. Ik heb er niets mee, dus kom vooral niet bij mij aan de deur voor een zogenaamde 'trick or treat'. Nu is de kans in Putten gelukkig ook niet zo groot.

Martijn Fabriek

Columnist:

Fabrieksterrein

Verkeersdeskundigen

Bijna iedereen komt dagelijks in allerlei verkeerssituaties terecht. Misschien vinden we daarom allemaal dat we een verkeersdeskundige zijn. Deskundig of niet, we zijn hoe dan ook allemaal ervaringsdeskundige.

Martijn Fabriek

Columnist:

Fabrieksterrein

Recreëren en uitslapen?

In september waren wij zes jaar getrouwd. Mijn vrouw had als verrassing een nachtje weg geregeld voor mij. Ik moest op een vrijdagmiddag op tijd thuis zijn uit mijn werk en zorgen dat mijn tas was ingepakt, maar wist niet waar we heen zouden gaan.

Martijn Fabriek

Columnist:

Fabrieksterrein

Statistiek en snelheid

Tijdens mijn studeren bleek al snel dat het vak statistiek niet zo aan mij besteed was. Het lag niet aan mijn statistiekdocent op het hoger onderwijs. Op allerlei manieren probeerde hij ons termen als standaarddeviaties en varianten bij te brengen, maar het bleef toch allemaal te theoretisch.

Martijn Fabriek

Columnist:

Fabrieksterrein

Publiekswinkel

Een paar dagen geleden reed ik 's morgens vroeg langs het gemeentehuis. De verhuizing vanuit het gemeentehuis stond op het punt om te beginnen. Het duurt nog wel even voordat de renovatie gereed is en alles weer teruggezet kan worden. Ik verwacht dan een schitterend gemeentehuis.

Martijn Fabriek

Columnist:

Fabrieksterrein

Provinciale schijn-democratie

De huidige commissaris van de Koning stopt in 2019. Aan inwoners van Gelderland is daarom gevraagd om mee te denken over de profielschets waar de nieuwe commissaris aan moet voldoen.

Martijn Fabriek

Columnist:

Fabrieksterrein

Heter in Garderen

Als ik de landelijke media moet geloven, zijn we de hele dag met records bezig: de warmste dag, de warmste periode, de droogste periode sinds de weermetingen, de droogste plaats van Nederland. Als het record gehaald is, krijgt dat een prominente plaats in het nieuws.

Nood maakt wet

Vanwege de aanhoudende droogte is sinds begin juli in Putten een rookverbod van kracht in bossen en natuurgebieden. Dit is geregeld in een aanwijzingsbesluit waardoor het verboden is op Puttens grondgebied te roken in bossen en heide of binnen een afstand van dertig meter daarvan.

Roosendaalseraceweg

Toen ik nog niet zo lang mijn rijbewijs had, reed ik het liefst overal heen met de auto. Voor elke boodschap stond ik bij mijn ouders voor hun autosleutels. Met je nieuw verworven recht om auto te rijden wil je dan zoveel mogelijk doorrijden en niet telkens moeten wachten.

Pagina's