Columns

Roosendaalseraceweg

Toen ik nog niet zo lang mijn rijbewijs had, reed ik het liefst overal heen met de auto. Voor elke boodschap stond ik bij mijn ouders voor hun autosleutels. Met je nieuw verworven recht om auto te rijden wil je dan zoveel mogelijk doorrijden en niet telkens moeten wachten.

Mede mogelijk gemaakt door…

Een paar jaar geleden werd terecht geconstateerd dat toeristen en Puttenaren tegenwoordig wel iets meer verwachten dan een braderie met een oliebollenkraam met bijbehorend suikerspinkarretje en wat losse kramen. Een paar jaar geleden is er daarom een nieuwe organisatie opgericht.

Wandelgenot op straat

De laatste keer dat ik meedeed aan de avondvierdaagse is ruim dertig jaar geleden. Een paar dingen daarvan zijn me nog wel bijgebleven. Ik had een donkerblauw T-shirt aan van de Da Costaschool.

Bang om handhaving

Onze oudste zoon van bijna drie jaar kan 's avonds af en toe niet slapen en laat dat merken ook. Als we dan doorvragen waarom hij niet kan/wil slapen, dan wordt soms heel zacht het woord 'politie' genoemd.

Belasting voor toeristen

Op dit moment kijk ik uit over een zomers berglandschap in Winterberg in het Duitse Sauerland. We zitten in een huisje op een mooie berghelling voor nog geen tachtig euro per nacht. Daar komt voor twee volwassenen dan nog wel even vijf euro toeristenbelasting per nacht bij.

Blij dat ik glij

Onze oudste zoon is bijna drie jaar oud en gek op glijbanen. Nu was ik dat vroeger ook, maar die liefde is intussen wel wat bekoeld.

Ver zorgen

Als je ouder wordt, wil je natuurlijk zo lang mogelijk thuis blijven wonen in de woning waar je wellicht al jaren woont.

Anticlimax

De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen voelde voor mij een klein beetje als een anticlimax. Misschien had ik de spanning voor mijzelf onbewust wat te groot gemaakt door allerlei verschuivingen te voorzien.

Kies wijzer

De Sauna Drôme aan de Tolweg haalt nog wel eens de plaatselijke kranten. Daarmee is het waarschijnlijk het meest besproken en volgens sommigen ook het meest omstreden bedrijf van Putten. De eigenaar van de Sauna Drôme doet er zelf ook nog wel eens een omstreden schepje bovenop.

Pagina's