Columns

Statistiek en snelheid

Tijdens mijn studeren bleek al snel dat het vak statistiek niet zo aan mij besteed was. Het lag niet aan mijn statistiekdocent op het hoger onderwijs. Op allerlei manieren probeerde hij ons termen als standaarddeviaties en varianten bij te brengen, maar het bleef toch allemaal te theoretisch.

Publiekswinkel

Een paar dagen geleden reed ik 's morgens vroeg langs het gemeentehuis. De verhuizing vanuit het gemeentehuis stond op het punt om te beginnen. Het duurt nog wel even voordat de renovatie gereed is en alles weer teruggezet kan worden. Ik verwacht dan een schitterend gemeentehuis.

Martijn Fabriek

Columnist:

Fabrieksterrein

Provinciale schijn-democratie

De huidige commissaris van de Koning stopt in 2019. Aan inwoners van Gelderland is daarom gevraagd om mee te denken over de profielschets waar de nieuwe commissaris aan moet voldoen.

Martijn Fabriek

Columnist:

Fabrieksterrein

Heter in Garderen

Als ik de landelijke media moet geloven, zijn we de hele dag met records bezig: de warmste dag, de warmste periode, de droogste periode sinds de weermetingen, de droogste plaats van Nederland. Als het record gehaald is, krijgt dat een prominente plaats in het nieuws.

Nood maakt wet

Vanwege de aanhoudende droogte is sinds begin juli in Putten een rookverbod van kracht in bossen en natuurgebieden. Dit is geregeld in een aanwijzingsbesluit waardoor het verboden is op Puttens grondgebied te roken in bossen en heide of binnen een afstand van dertig meter daarvan.

Roosendaalseraceweg

Toen ik nog niet zo lang mijn rijbewijs had, reed ik het liefst overal heen met de auto. Voor elke boodschap stond ik bij mijn ouders voor hun autosleutels. Met je nieuw verworven recht om auto te rijden wil je dan zoveel mogelijk doorrijden en niet telkens moeten wachten.

Mede mogelijk gemaakt door…

Een paar jaar geleden werd terecht geconstateerd dat toeristen en Puttenaren tegenwoordig wel iets meer verwachten dan een braderie met een oliebollenkraam met bijbehorend suikerspinkarretje en wat losse kramen. Een paar jaar geleden is er daarom een nieuwe organisatie opgericht.

Wandelgenot op straat

De laatste keer dat ik meedeed aan de avondvierdaagse is ruim dertig jaar geleden. Een paar dingen daarvan zijn me nog wel bijgebleven. Ik had een donkerblauw T-shirt aan van de Da Costaschool.

Bang om handhaving

Onze oudste zoon van bijna drie jaar kan 's avonds af en toe niet slapen en laat dat merken ook. Als we dan doorvragen waarom hij niet kan/wil slapen, dan wordt soms heel zacht het woord 'politie' genoemd.

Pagina's