• Chr. College Groevenbeek brengt eerbetoon aan Jeroen Bosch

    E.Maziarz

Chr.College Groevenbeek brengt eerbetoon aan Jeroen Bosch

18-12-2016, 13:40 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 9 januari 2017, 16:30 tot maandag 27 februari 2017, 16:30

Locatie:

Brinkstraat 69, Putten
Kunstkelder Putten Gemeentehuis
Putten

Vijfhonderd jaar geleden is de wereldberoemde Nederlandse schilder Jheronimus (Jeroen) Bosch overleden, die bekend staat om zijn paradijselijke taferelen, fantasiewezens en humor. Ter ere van deze gelegenheid worden er verschillende tentoonstellingen georganiseerd door musea in Nederland, Spanje en… door Christelijk College Groevenbeek!

Groevenbeek levert een artistieke bijdrage aan dit bijzondere Bosch jaar. De vmbo-, havo- en vwo-leerlingen van bijna alle leerjaren hebben hard gewerkt aan deze unieke kunstexpositie die in de Kunstkelder van het gemeentehuis te Putten wordt gehouden. De leerlingen hebben in de afgelopen weken tijdens de lessen beeldende vorming gewerkt aan de opdrachten, waarin ze geprobeerd hebben om de gedachten van Jeroen Bosch over te brengen in eigen creatieve kunstwerken. Naast het werk van de leerlingen zullen ook de werkstukken van de medewerkers van Groevenbeek worden getoond.

Humoristische blik

De fantasierijke en zeer gedetailleerde schilderijen van Jeroen Bosch zijn de inspiratiebronnen voor schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en fotocollages die u tijdens deze bijzondere expositie kunt bewonderen. Alle tentoongestelde objecten geven een hedendaags en vaak humoristische blik op het oeuvre van deze middeleeuwse kunstenaar.

Van 10 tot en met 27 januari

De officiële opening van deze expositie zal worden verricht door wethouder Roelof Koekkoek van de Gemeente Putten op dinsdag 10 januari 2017 om 16.30 uur, waarna de expositie is te bezichtigen tot 17.30 uur. De expositie loopt daarna tot 27 januari 2017.

Locatie

De locatie van de Kunstkelder bevindt zich aan de achterzijde van het gemeentehuis (ingang Brinkstraat), schuin tegenover het politiebureau, Brinkstraat 69. De openingstijden zijn op dinsdag, donderdag en vrijdag van 14.00 - 16.30 uur. Woensdag en zaterdag van 10.00 - 12.30 uur.