• Kunstexpositie College Groevenbeek

    E.Maziarz

Expositie in de Kunstkelder in Putten: Groevenbeek College brengt een eerbetoon aan Jeroen Bosch

06-01-2017, 21:00 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 10 januari 2017, 16:30 tot vrijdag 27 januari 2017, 16:30

Locatie:

Brinkstraat 69, Putten
Kunstkelder in Putten
Putten

500 jaar geleden is de wereldberoemde Nederlandse schilder Jheronimus (Jeroen) Bosch overleden, die bekend staat om zijn paradijselijke taferelen, fantasiewezens en humor. Ter ere van deze gelegenheid worden er verschillende tentoonstellingen georganiseerd door musea in Nederland, Spanje en… door Christelijk College Groevenbeek!

Groevenbeek levert een artistieke bijdrage aan dit bijzondere Bosch jaar. De vmbo-, havo- en vwo-leerlingen van bijna alle leerjaren hebben hard gewerkt aan deze unieke kunstexpositie die in de Kunstkelder van het gemeentehuis te Putten wordt gehouden. De leerlingen hebben in de afgelopen weken tijdens de beeldende vorming lessen gewerkt aan de opdrachten waarin ze geprobeerd hebben om de gedachten van Jeroen Bosch over te brengen in eigen creatieve kunstwerken. Naast het werk van de leerlingen zullen ook de werkstukken van de medewerkers van Groevenbeek worden getoond.

De fantasierijke en zeer gedetailleerde schilderijen van Jeroen Bosch zijn de inspiratiebronnen voor schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en fotocollages die u tijdens deze bijzondere expositie kunt bewonderen. Alle tentoongestelde objecten geven een hedendaags en vaak humoristisch blik op het oeuvre van deze middeleeuwse kunstenaar. Bent u nieuwsgierig of een kunstwerk van uw zoon/dochter tussen de andere spannende kunstwerken geëxposeerd wordt? Wilt zien welke kunstzinnige talenten tussen onze leerlingen zitten, komt u dan kijken naar deze unieke tentoonstelling!

De officiële opening van deze expositie zal worden verricht door wethouder Roelof Koekkoek van de Gemeente Putten op dinsdag 10 januari 2017 om 16.30 uur waarna de expositie is te bezichtigen tot 17.30 uur. U bent van harte welkom tijdens dit feestelijke vernissage.

Deze expositie duurt vanaf 10 t/m 27 januari 2017

Tot ziens in de Kunstkelder!