Intocht Sinterklaas

08-11-2018, 14:25 | Lezersnieuws | Gerieke Dunsbergen

Datum:

zaterdag 17 november 2018, 13:00 tot 16:30

Locatie:

Dorpsstraat 1
Winkelcentrum Putten
Putten

De Sint zal rond 15.00 uur zijn rondgang vervolgen via de Papiermakerstraat, Kerkplein, Dorpsstraat, Klaas Bosstraat, Gervenhof, Achterstraat, Molenstraat, Dorpsstraat, Verlengde Dorpsstraat, Bakkerstraat, Garderenseweg, Kerkstraat, Kerkplein, Kelnarijstraat en Brinkstraat naar Stroud. Het einde van de rijtoer is rond 16:00 uur, maar daarmee is het feest nog niet afgelopen.

In het multicultureel centrum Stroud vindt een Pieten Goochelshow plaats, ook kunnen de kinderen Sinterklaas, inmiddels in zijn grote stoel gezeten, een handje komen geven, hun kleurplaten en/of verlanglijstjes inleveren en natuurlijk liedjes zingen. De toegang is gratis. Rond 16.30 uur is het programma rond de komst van Sinterklaas afgelopen.

Let op! De Zuiderzeestraat weg richting de Haven van Putten is afgesloten voor het doorgaande verkeer. Het betreft het gedeelte vanaf de spoorlijn tot aan de kruising met de Kuiterweg/Vanenburgerallee. Het verkeer wordt omgeleid met borden. U kunt de omleidingsroutes bekijken op www.bereikbaargelderland.nl

De organisatie van de intocht, de rijtoer en het feest in Stroud is in opdracht van de winkeliersvereniging in handen gegeven van de VVV. Die wordt bijgestaan door een speciaal Sinterklaas Comité dat een beroep kan doen op zo’n vijftig vrijwilligers. Dankzij hun inspanningen wordt het weer een enorm fijn kinderfeest! Programma:

13:00 uur Aankomst van de Sint en Pieten in de Haven van Putten (ontvangst door de burgemeester) 13:45 uur Vertrek van de Sint en Pieten per bus naar Stroud 14:00 uur Opstellen van de koets en de wagens bij Stroud 14:15 uur Vertrek voor de eerste rondgang richting gemeentehuis 14:30 uur Aankomst bij het gemeentehuis, ontvangst door het WCP bestuur 15:00 uur Vertrek voor het tweede deel van de rondgang door het centrum van Putten 15:45 uur Aankomst bij Stroud 16:00 uur Bezoek van Sint en Pieten aan de kinderen in Stroud (entree gratis) 16:30 uur Einde Sinterklaas feest