• Collage van kunstwerken van deelnemende kunstenaars

    Deelnemende kunstenaars

Kunstroute Noordwest-Veluwe

26-08-2016, 21:41 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 2 september 2016, 13:00 tot zondag 4 september 2016, 17:00

Locatie:

, Putten
Diverse locaties
Putten

Kunstenaars en bezoekers ontmoeten elkaar in het eerste weekend van september.

Vrijdagmiddag 2 (13.00 - 17.00 uur), zaterdag 3 en zondag 4 september 2016 (11.00 - 17.00 uur) staat de Noordwest-Veluwe opnieuw in het teken van de kunst.

In dit weekend vindt alweer de veertiende Kunstroute Noordwest-Veluwe plaats. Doel is een groot, maar vooral gericht publiek de gelegenheid te geven zich een beeld te vormen van de manier waarop en de omstandigheden waarin kunst tot stand komt.

50 kunstenaars en zes galeries uit de gemeenten Oldebroek, Elburg, Nunspeet, Harderwijk en Ermelo nodigen u van harte uit in hun atelier/galerie.

Wandelend, op de fiets of met de auto voert de route u langs vele locaties waar u kennis maakt met mooie en bijzondere kunstwerken van deze talentvolle bewoners van de Noordwest-Veluwe. Naast nieuw werk van de kunstenaars die al eerder meededen laat ook een aantal nieuwe kunstenaars hun werk zien.

Een ideale gelegenheid om op een ontspannen en laagdrempelige manier een 'kijkje in de keuken' te nemen, in gesprek te gaan met de kunstenaars over hun werk en om te genieten van het enorm gevarieerde aanbod van kunstwerken in allerlei stijlen en materialen.

Op de verschillende adressen vindt u onder andere schilderijen, beeldhouwwerken, papierobjecten, keramisch werk, sieraden, fotografie, houtkunst, textielkunst, metaalkunst en tekeningen. Het merendeel is uiteraard ook te koop dus de route vormt een uitgelezen kans om een nieuw kunstwerk aan te schaffen.

Vele bezoekers hebben de afgelopen jaren genoten van deze unieke ervaring.

Tijdens dit weekend is er een overzichtstentoonstelling van een aantal deelnemende kunstenaars in de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten in Nunspeet.

Alle informatie over de deelnemende kunstenaars en adressen van de opengestelde ateliers en galeries vindt u in het boekje "Kunstroute Noordwest-Veluwe 2016" en op de site www.kunstroute.nu.

Het boekje is gratis en is verkrijgbaar bij de plaatselijke VVV's en bij de deelnemende kunstenaars.

De actuele openingstijden per atelier/galerie zijn vermeld op de website van de betreffende kunstenaar/galerie. De ateliers zijn te herkennen aan een rood/groene vlag.

Op de site www.kunstroute.nu zijn de deelnemende kunstenaars en galeries geplaatst met een link naar de eigen website.