• Theo Regtien

    Theo Regtien

Nieuwe dirigent Puttens Shantykoor 'De Kajuitzangers'

23-01-2017, 12:20 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 18 februari 2017, 19:30 tot 22:00

Locatie:

Brinkstraat 96, Putten
MCC Stroud te Putten
Putten

Met ingang van 2017 is Theo Regtien uit Leusden de nieuwe dirigent van het Shantykoor "De Kajuitzangers" uit Putten. Theo heeft al een paar maanden de repetities geleid en zowel het bestuur als de zangers zijn blij met zijn komst. Hij heeft jaren ervaring in het componeren voor en dirigeren van koren, zo heeft hij op vroege leeftijd enkele jongerenkoren (kerken) gedirigeerd waarmee hij diverse soorten repertoire instudeerde. Op latere leeftijd heeft hij, na een hulpvraag van een zeilvriend het stokje weer opgepakt en het Shantykoor "Westenwind" uit Amersfoort een aantal jaren met succes geleid. Ook heeft hij het smartlappen koor "Gedeelde Smart" een jaar geholpen i.v.m. verband met ziekte van hun dirigent. Op dit moment is hij dirigent van het Shantykoor de "Ankervelders" uit Achterveld.

Theo; Ik heb mij kunnen verdiepen in het koor en het repertoire. Ik denk zeker dat ik wel wat kan toevoegen, het moet uiteindelijk voor mij ook een uitdaging zijn. Ik ben met een warm gevoel door het bestuur en de leden ontvangen. Ik zal mij gaan inzetten om het repertoire van het koor met mooie Shanty's en zeemansliederen uit te breiden en zonodig een luisterend oor te geven om uiteindelijk met z'n allen plezier te ervaren in het zingen van Shanty's en zeemansliederen bij de Kajuitszangers".

Het volgende, avondvullend optreden van "De Kajuitzangers" onder leiding van Theo, is op 18 februari 2017 in MCC "Stroud" in Putten. Als gasten zijn aanwezig het smartlappenkoor "Gedeelde Smart" uit Amersfoort

Aanvang 19.30 uur. Kaarten zij verkrijgbaar bij VVV Putten , MCC "Stroud" of via info@gedeeldesmart.nl en leden van "De Kajuitzangers".