• Poster concert 4 februari 2017

    Marjo Vliek

Paradijselijke muziek in de St. Catharinakerk

07-01-2017, 17:01 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 4 februari 2017, 16:15 tot 17:15

Locatie:

Holkerstraat 36, Putten
St. Catharinakerk, Nijkerk
Putten

Op zaterdag 4 februari aanstaande geeft Bach Consort Nijkerk weer een concert in de Catharinakerk aan de Holkerstraat. Voor dit concert heeft initiatiefnemer en dirigent Falco van Loon vier prachtige solisten geëngageerd, onder wie onze oud stadgenote Marjon Strijk. Het bestuur van Bach Consort Nijkerk is trots op het programma. Het overkoepelende thema is hoe ons sterven uiteindelijk een vredige intrek in het paradijs kan betekenen. In de muziek hoort u dat de dood niet het laatste woord heeft. De opening van het programma is meteen verrassend met 'Immortal Bach' van Knut Nystedt. Een bijzonder werk waarmee de concertbezoekers verzekerd zijn van een onvergetelijke muziekbeleving. In het programma is ook één van Bachs bekendste werken, cantate 106 'Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit' en 'Du aber, Daniël, gehe hin' van G. Ph. Telemann opgenomen. In beide cantates zijn er prachtige rollen voor de solisten weggelegd.

Na afloop van het concert wordt er op het plein voor de kerk een gratis drankje met wat lekkers verzorgd en kunt u nog even gezellig met elkaar en de musici napraten.

De deur gaat rond 15:30 uur open en het concert begint om 16:15 uur. Bezoekers hebben vrije toegang. Na afloop wordt er een collecte gehouden.