Vorming en Toerusting

02-03-2017, 11:21 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 16 maart 2017, 20:00 tot 22:00

Locatie:

Voorthuizerstraat 14, Putten
Andreaskerk
Putten

VREEMDELINGEN EN PRIESTERS: BOEKBESPREKING

Christelijke missie in een postchristelijke omgeving

Hoe realistisch is dat, missionair zijn in een cultuur die steeds minder in het christelijk geloof geïnteresseerd lijkt te zijn? Als kerkgroei niet lukt en de cultuur zich nauwelijks laat beïnvloeden, waarom zou je dan nog de brug naar andersdenkenden oversteken? Dit unieke boek biedt een diepgravende, toegankelijke en inspirerende visie voor christenen in een postchristelijke cultuur.

Er waait een missionaire wind door Nederland. Maar de secularisatie gaat door en veel kerken ervaren al het gepraat over 'zending', 'opwekking', 'groei' en 'verandering' als weinig realistisch. Is het mogelijk om vast te houden aan de missionaire kern van het christelijk geloof en tegelijk serieus te nemen dat maar weinig mensen in Nederland het christelijk geloof de moeite waard vinden?

Dit boek legt uit hoe dat kan. Het is gebaseerd op de ervaringen die de auteur heeft opgedaan in verschillende contexten, waaronder Amsterdam. Het geeft inzicht in recente ontwikkelingen in de zendingstheologie en houdt steeds oog voor de praktijk. 'Vreemdelingen en priesters' is een inspirerend boek voor een hoopvolle minderheid.

Het is aan te raden dit boek van tevoren te lezen, maar u bent natuurlijk ook welkom als u dat niet heeft gedaan!

Data: donderdag 16 maart 2017

Tijdstip: 20.00 - 22.00 uur

Locatie: Andreaskerk, Voorthuizerstraat 14, 3881 SH Putten

Spreker: Ds. R. Koning

Kosten; Tijdens de pauze wordt een collecte gehouden

Opgeven bij; Max van Maanen

Telefoon: 0341 35 69 97

E-mailadres: mvanmaanen@hotmail.com