Vorming en Toerusting

27-09-2017, 17:21 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 11 oktober 2017, 20:00 tot 22:00

Locatie:

Voorthuizerstraat 14, Putten
Andreaskerk
Putten

MUZIKALE WERELDREIS

In deze muzikale wereldreis staat de muziek binnen grote en kleine wereldreligies centraal. Hoe verder je afreist van Nederland, des te sterker merk je dat religieuze muziek cultuurgebonden is. Waar een Russisch orthodox Alleluia ons nog enigszins vertrouwd in de oren klinkt, wordt dat bij een Tibetaanse mantra of de klank van een Australische Didgeridoo wel anders. Met de vreemde klanken en instrumenten gecombineerd met rituelen die we nauwelijks kennen rolt er een onbekende wereld voor het voetlicht.

Op deze muzikale wereldreis zwerven we in één avond over de aardbol. We doen 10 landen aan en over elk land wordt in het kort iets verteld over het land, de plaatselijke religie en cultuur. Daarna laten we de muziek verder spreken met begeleidende beelden. Het is een avond om je te laten verrassen door het onbekende en te genieten van het mooie.

Drs. R.A. van Calcar is een veelzijdige duizendpoot, afgestudeerd musicus, dirigent, pianist en natuurkundige met grote belangstelling voor religie en filosofie.

Drs. J. van Pampus is pastor in de parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort, met grote belangstelling voor muziek, reizen en andere religies.

Datum: Woensdag 11 oktober 2017

Tijdstip: 20.00 - 22.00 uur

Locatie: Andreaskerk, Voorthuizerstraat 14, 3881 SH Putten

Sprekers: Drs. R.A. van Calcar en drs. J. van Pampus

Kosten: Tijdens de pauze wordt een collecte gehouden

Opgeven bij: Eugène Falger

Telefoon: 06 16 37 8015

E-mailadres: elffalger@solcon.nl