• Molen Het Hert in vreugdestand

    Henk Geitenbeek

'Welkom in de Molen': molen Het Hert open op Molendag

29-04-2016, 23:20 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 14 mei 2016, 10:00 tot 17:00

Locatie:

Putten

Zaterdag 14 mei van 10 - 17 uur staan de deuren van Molen Het Hert, Halvinkhuizerweg 1 te Putten open voor iedereen. Het is dan weer Nationale Molendag, met als thema dit jaar, "Welkom in de molen"

Tijdens een rondleiding door dit prachtige eeuwenoude monument van Putten laat het molenaarsteam u graag zien wat er allemaal te zien is en hoe deze molen werkt. De molen is nog in functie. Sinds een paar jaar wordt er Tarwe gemalen voor de bakker, Bakker Harrie van Looijengoed heeft zijn eigen Tarwe laten verbouwen op een akker in Putten. Deze tarwe wordt op het Hert vermalen tot grof meel, waarmee in een oude steenoven in Putten een overheerlijk brood "Kroonjuweeltjes" wordt gebakken. Ook te koop tijdens de molendag.

Ook zien hoe dit maalproces in zijn werk gaat, bij voldoende wind wordt er gemalen.

Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd: er is koffie en ook verkopen we Schovenhorster koeken, van bakker van Looijengoed waarmee u de molen ondersteund.

Er wordt ook paling en/of zalm gerookt door Cor Jansen. Ook Hert Bier is van de partij.

Voor de kinderen is er o.a. een springkussen. Ook zijn er mooie windmolentjes en doeboekjes, voor de kinderen.

Er is dit jaar weer een fietstocht rond de molens organisatie via het VVV. Dit jaar nieuw een treintje tussen Molen Het Hert en Molen De Koe in Ermelo, voor rijschema zie site van de molen. Er is weer een prijsvraag met een mooie prijs.

Op molendag wordt onze nieuwe DVD gepresenteerd, de DVD is tevens te koop in de molen.

Meer informatie is te vinden op www.molenhethert.nl .