• Hex Sign in etalage

    R v Beek

Zaterdag 29 juli, Hex Signs op 'Fratsen' in PUTTEN

18-07-2017, 23:50 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 29 juli 2017, 10:00 tot 16:00

Locatie:

Klaas Bosstraat 14, Putten
Stoffenstudio
Putten

Een nieuw kunst en cultuur spektakel in Putten, in de etalage van de Stoffen & Babystudio aan de Klaas Bosstraat 14, zijn vanaf 15 juli de geschilderde HEX SIGNS te zien, gemaakt door Barbara Anthonissen, op producten uit deze winkel.

Hex Signs zijn geometrische ontwerpen van bijna 200 jaar oud, die in Pennsylvania direct aan de zijkanten of gevels van schuren worden geschilderd.

Wat heel bijzonder is , is dat de geometrische patronen van quilts gezien kunnen worden in de patronen van veel hex-tekens.

De ontwerpen bestaan meestal uit een ster met 5,6,7,8,9,12 of 16 punten.

Elk heeft een speciale betekenis. De 5-punt ster moet geluk brengen.

De 6-puntster heeft oorsprong in de Ster van David. De 8-punts ster wordt geassocieerd met huwelijk en vruchtbaarheid, die uitbreidt naar de boerderij en de gewassen.

De 12-punts ster vertegenwoordigt de 12 apostelen, en de 16-punts ster vertegenwoordigt welvaart. Veel nieuwere elementen zoals harten, vogels, tulpen, vlinders en rozetten die ook op schuren worden gezien en vaak ook aangetroffen op uitgebreid geborduurde en verfraaide geboorte-, doop- en huwelijkscertificaten. Maar ook het gebruik van kleuren hebben een betekenis.

Tijdens het cultuur evenement 'Fratsen' op Zaterdag 29 juli vanaf 10 tot 16.00 uur is de kunstenares zelf aanwezig bij de Stoffen en Babystudio aan de Klaas Bosstraat 14 in Putten waar zij demonstreert met het schilderen van symbolen met deze tekens en u tekst en uitleg kan geven over de geschiedenis van de Hex Signs.

www.stoffen-babystudio.nl