• Wethouder Priem die fruit aan het snijden is voor de kinderen van kinderopvang Kiekeboe

    L. Brinkhoff

Aan de slag met gezonde tussendoortjes

18-01-2019, 22:05 | Lezersnieuws | Larisa

Op vrijdagochtend 18 januari jl. is JongPutten samen met de wethouder Priem bij St. Kinderopvang Kiekeboe aan de slag gegaan met het maken van gezonde tussendoortjes. De kinderen konden van het gesneden groente en fruit verschillende figuurtjes maken om er vervolgens heerlijk van te smullen. Zo krijgen we het gezond tussen de oren.

Poppetjes van komkommer en wortel, palmbomen van banaan en kiwi, bloemen van mandarijnen en appel en rupsjes van druiven en aardbei alles werd door de kinderen gemaakt. Hierbij werden ze onder andere geholpen door wethouder Priem, die het verschillende fruit voor de kinderen sneed. Ook legde hij de kinderen uit hoe de schil van een banaan het beste verwijderd kan worden. Op een speelse manier zijn de kinderen met verschillende groente en fruit in aanraking gekomen en hebben ze het ook kunnen proeven. Graag zou wethouder Priem aan alle kinderen en ouders in Putten mee willen geven: ‘Snoep verstandig eet gezonde tussendoortjes.’

Het maken van de gezonde tussendoortjes is in het kader van de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ vanuit jongeren op gezond gewicht (JOGG). Vanuit JongPutten willen we aan ouders meegeven dat een tussendoortje supergoed is voor de groei van kleine kinderen, mits het niet te vaak of te veel wordt gegeven en natuurlijk alleen als het een gezond hapje is!

Tips

Vanuit verschillende activiteiten en locaties proberen we het aantrekkelijk te maken om kinderen een gezond tussendoortje te geven. Ouders door onder andere het uitdelen van boodschappenlijstjes met inspiratietips en voor kinderen door aan de slag te gaan met gezonde tussendoortjes. Want wat zijn nou gezonde tussendoortjes?

Tips voor ouders zijn bijvoorbeeld om naast het standaard stukje fruit, fruit eens te combineren met yoghurt of kwark of er een smakelijke twist aan te geven met rozijntjes of kaneel of door eens ander soort fruit/ snoepgroente aan te bieden. Ook kan de ‘Kies ik gezond’-app inspireren.

Samen zorgen we voor het stimuleren van gezond gewicht bij kinderen.