• lekker warm onder glas

    Marian van Essen

Alex Jasper en Youri Bottenberg winnen Puttens twee-tegen-twee Toernooi minigolf

04-11-2018, 15:54 | Lezersnieuws | peter

Alex Jasper en Youri Bottenberg zijn de glorieuze winnaars van het prestieuze twee tegen twee toernooi op de overdekte minigolfbaan van terra-nova in Putten. De Puttense familie van Essen startte het toernooi een aantal jaren geleden in samenwerking met de Nederlandse minigolfbond en sindsdien is het toernooi een doorslaggevend succes gebleken.

Zelfs gasten uit het Duitse Dortmund weten sinds vorig jaar de minigolfbaan in Putten te vinden. De nieuwe Puttense minigolfvereniging de Veluwe organiseert sinds 3 jaar het toernooi in samenwerking met eigenaar Peter van Essen en het toernooi heeft nog steeds een grote naam in minigolf Nederland met deelnemers uit geheel Nederland en een nieuwsgierige Belgische delegatie die ook op bezoek waren in Putten om eens kijkje te nemen op de minigolfbaan die er volgens de Belgen uitstekend bij lag. Belgische gasten worden dan ook niet uitgesloten op de toernooien van de plaatselijke minigolfvereniging en zo timmert de vereniging ook internationaal aan de weg. Wat het niveau van de thuisvereniging betreft timmeren de leden ook flink aan de weg met een derde plaats voor Hens Wouters en Rick Beijnen als achtste eindigden Hans Broodbakker en Herman Kas. Ook deden een groot aantal bespelers van de Puttense minigolfbaan mee in de finale en deden dat voortreffelijk, Eddie en Annet Mein(6) Bertus en Marja Kwint(15) Henk Goris en Mathilda van Huenen(4) lieten zien dat ze de baan al aardig onder controle hebben met zeer goede resultaten

Het Puttense minigolfechtpaar Evert en Meta van den Brink speelden ook een uitstekend toernooi maar bleven net buiten de finale waar de eerste twintig koppels voor geselecteerd werden dat gold ook voor de andere Puttense minigolfer de teruggekeerde Bert v Donkersgoed met zijn koppelgenoot Tonny Ebbers uit Nijmegen.

Evert van den Brink