• De prijswinnaars

    DV Boslust

Boslust gastheer van zeer geslaagd darttoernooi

05-11-2018, 15:38 | Lezersnieuws | arjan

Zaterdag 2 november was door menig Puttense darter met rood omcirkeld in de agenda. DV Boslust organiseerde die dag het “November Darts Toernooi”. De deelnemerslijst stroomde binnen afzienbare tijd vol en zelfs op een reservelijst stonden meerdere namen.

Zaterdagmiddag trokken dan ook 31 liefhebbers van de dartssport richting recreatiepark Boslust en onder toeziend oog de van de nodige supporters werden eerst de poulefases gespeeld. Nadat de eerste schifting had plaats gevonden, ging het toernooi verder in een knock-out fase voor de winnaars- en verliezersronde. Juist deze fase staat altijd garant voor mooie, spannende en vaak ook goede partijen darts.

De halve finales van de verliezersronde werd uiteindelijk gespeeld door: Jan Willemse tegen Henk Viets. Jan wist deze halve finale te winnen en zijn tegenstander moest uit de tweede halve finale gaan komen, deze werd door Arjan Schuit en Edwin Reijersen uitgevochten. Arjan trok hier aan het langste eind en mocht dus met Jan gaan speler om de overwinning. De twee mannen maakten er een mooie strijd van waarbij uiteindelijk Jan Willemse zich mocht laten kronentot de terechte winnaar van deze finale.

De halve finales van de winnaarsronde werden gespeeld door Peter Blom tegen Rudy Pieper en Gijsbert van den Brink tegen Teun Bos. Rudy en Peter maakte er een spannende pot van, die uiteindelijk terecht door Rudy Pieper werd gewonnen. De andere halve finale was een stuk eenzijdiger: Teun wist met overmacht van Gijsbert te winnen. Daarmee was de finale voor de winnaarsronde ook bekend: Teun Bos tegen Rudy Pieper. Een finale waarin het duidelijk werd dat deze twee eredivisiespelers aan elkaar gewaagd zijn. Halverwege de partij liet Rudy zien dat hij de goede vorm waarin hij de laatste tijd verkeerd, ook vandaag had meegenomen. Zo wist hij de finale dan ook met 5-2 te winnen.

Tijdens de prijsuitreiking konden ook de volgende opmerkelijke scores vermeld worden: Albert Zwart had tijdens het toernooi de hoogste uitgooi mogen noteren: een prachtige 130 finish. De beide finalisten Teun en Rudy hadden 2x tijdens dit toernooi de maximale score van 180 gegooid. Omdat Teun dit als eerste voor elkaar had gekregen, mocht hij hiervoor de prijs in ontvangst nemen.

De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement en kijkt al weer uit naar de volgende dartontmoeting.