Dames OMS pakken 5 punten in 4 dagen

02-04-2017, 18:11 | Lezersnieuws | Volleybalvereniging OMS Putten

Afgelopen week speelden OMS 2 wedstrijden. Dinsdagavond stond de uitwedstrijd tegen VVH op de rol in Harderwijk. Thuis werd er nog verloren, maar dit keer pakte OMS bijna de volle winst.

Aangemoedigd door de enige 2 supporters op de tribune (vrienden van Celine en Susannah) begon OMS voortvarend aan de wedstrijd. Met prima spel en verdedigend hard werken werd VVH in de eerste 2 sets met tweemaal 18-25 verslagen. In de derde set nam OMS weer een voorsprong, maar werd het uiteindelijk nog spannend. Met 26-28 ging uiteindelijk deze set ook richting de Puttense dames .

De vierde set eigenlijk hetzelfde verhaal en het leek erop dat er een 0-4 overwinning zat aan te komen. Maar een 5 punten voorsprong halverwege de laatste set werd langzaamaan weggeven en VVH trok deze set toch nog met 25-23 naar zich toe. Al met al een mooie overwinning voor de dames!

Zaterdagavond speelde OMS weer uit, nu in Dronten. In dezelfde hal waar eerder die middag OMS Heren 2 kampioen werd, was Libero'99 de tegenstander. Een ervaren ploeg die niet voor niets vierde staat in de competitie.

OMS kon het niveau van dinsdag niet echt doortrekken en er moest geknokt worden voor de punten. In een gelijkopgaande eerste set werd er soms prima gespeeld, maar aan het eind gaven de prikballen de doorslag en won Libero'99 de set (25-20).

In de tweede set wilde het spel van OMS niet los komen en ging de set met 25-14 naar de dames uit Dronten. De overige sets speelde OMS een stuk beter en door aanwijzingen en meer beweging in het veld had OMS ook meer grip op de tactische ballen. Helaas trokken de dames net aan het kortste eind (25-23 voor Libero'99).

In de laatste set lag het initiatief bij OMS en liep het halverwege de set 5 punten uit. Nu kwam Libero'99 in de rally 's telkens te kort. Uiteindelijk won OMS deze set met 21-25 en pakten de dames een belangrijk punt.

Vrijdag 7april staat alweer de laatste thuiswedstrijd op het programma. De dames gaan vanaf 21.00u in Putter Eng weer aan de bak voor een overwinning.