• Lieveke Meiling was maar liefst 7 keer trefzeker

    De Meeuwen

De Meeuwen met ruime cijfers voorbij Sparta Zwolle

09-05-2016, 11:51 | Lezersnieuws | De Meeuwen

De Meeuwen had na de winst op Rohda nog twee punten nodig om definitief zeker te zijn van lijfsbehoud in de Overgangsklasse B. Dat moest dan gerealiseerd worden tegen Sparta Zwolle, de hekkensluiter. De Zwollenaren, die in de zaalcompetitie ook tegenstander waren van de Meeuwen en in de zaal degradeerden naar de 1e klasse, zijn een taaie tegenstander.

De eerste fase van de wedstrijd liet zich het beste omschrijven als rommelig. Bij de Meeuwen ging veel verkeerd in de passing en ook het vizier stond bij de Puttenaren niet op scherp. Sparta kon bij 4-6 zelf even kortstondig van een voorsprong genieten en hield dat vast tot 6-8. Via Lieveke Meiling en Romy Bijsterbosch kwam de Meeuwen langszij (8-8). Hierna schreef de ploeg van Stoffelsen en Bouman het scenario van deze wedstrijd. Van 8-8 trok de ploeg, scorend over diverse schijven een gaatje naar 14-8 bij rust.

Na de rust gaf de Meeuwen het initiatief in de wedstrijd niet weg en bleef de ploeg eenvoudig op de been tegen Sparta. De Zwollenaren creëerden in tegenstelling tot de eerste helft weinig meer. Zo liep de Meeuwen alleen maar uit naar een grotere voorsprong (21-11). Hierna was het met de dadendrang aan Meeuwen kant ook wel gedaan waardoor Sparta nog wat terug kon doen. Het aanwezige publiek veerde nog even op voor een mooie actie van Noah Bijsterbosch. Bijsterbosch scoorde, op snelheid, een mooie doorloop/omdraaibal. Ook Rick Den Otter, in de zaal nog speler van de A1, kreeg de handen op elkaar. Onder de korf werd hij zwaar gehinderd door zijn tegenstander bij een doorloopbal. Den Otter hield balbezit en nam schitterend "wraak" door de bal in de rebound van afstand door de korf te schieten en daarmee de eindstand te bepalen op 24-16.

Doelpunten: Lieveke Meiling 7, Bart Nieuwenweg 4, Noah Bijsterbosch 4, Romy Bijsterbosch 3, Esra Ruysink 2, Sarien Nieuwenweg 2, Thom aan't Goor 1 en Rick Den Otter 1.