De Meeuwen veel te sterk voor Rust Roest

08-05-2017, 10:00 | Lezersnieuws | Bart Nieuwenweg

De formatie van Tom Stoffelsen is 'uitgespeeld' dit veldseizoen. De kampioen is bekend, Sporting Delta is ongeslagen kampioen geworden. Voor de Meeuwen resteert het uitspelen van de competitie, er staat niets meer op het spel. Afgelopen zaterdag 6 mei was Rust Roest uit Eindhoven de tegenstander. De Puttenaren deden hun sportieve plicht tegen de hekkensluiter en degradant van de Overgangsklasse D.

Onder schitterende weersomstandigheden had de Meeuwen binnen tien minuten al een gaatje geslagen, 5-0. Het eerste doelpunt van Rust Roest bracht de Puttenaren niet van de wijs. Nog geen drie minuten later stond het 8-1 en leek een zwaar pak slaag voor Rust Roest in de maak. Het afrondingspercentage van de Meeuwen zakte iets in, maar Rust Roest profiteerde niet. Daarvoor was het kwaliteitsverschil met de Meeuwen veel te groot. Noah Bijsterbosch mocht met een kleine kans tekenen voor de 11-4 ruststand.

Na rust van het zelfde laken een pak. De Meeuwen dicteerde de wedstrijd en hoefde niet voluit te gaan om Rust Roest van het lijf te houden. Regelmatig scorend bleef de Meeuwen een voorsprong van tien doelpunten vasthouden. Dit gaf Tom Stoffelsen ook de gelegenheid om te wisselen, zo verlieten onder andere Melissa Pereboom, Noah Bijsterbosch en Bart Nieuwenweg het veld. Bij 27-13 was het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter. Thom aan't Goor was trefzeker met 9 doelpunten. Invaller Joël Lozeman mocht zijn optreden omlijsten met drie doelpunten.

A.s. zaterdag 13 mei reist de Meeuwen af naar Leiden voor de ontmoeting met Pernix. De Leidenaren staan 3e op een punt achter de Meeuwen.

Doelpunten: Thom aan't Goor 9, Lieveke Meiling 4, Bart Nieuwenweg 3, Joël Lozeman 3, Noah Bijsterbosch 2, Lars Mouw 2, Renske Arendsen 2, Elize van Oostende 1 en Rick den Otter 1.