• Noah Bijsterbosch in actie

    Wim Bos

De Meeuwen verliest openingswedstrijd van OVVO/De Kroon

13-11-2017, 09:01 | Lezersnieuws | De Meeuwen

In de eerste wedstrijd van het seizoen is De Meeuwen er niet in geslaagd de punten in eigen huis te houden. Tegenstander OVVO/De Kroon uit Maarssen bleek uiteindelijk net een maatje te groot te zijn voor de ploeg uit Putten.

De eerste treffer van het zaalseizoen kwam op naam van Rob Stoffelsen, die de geblesseerde Thom aan 't Goor verving. OVVO wist echter direct te counteren, waarna zich een spannende openingsfase ontspon waarin De Meeuwen het initiatief nam. Een 3-1 voorsprong werd gecounterd door de Maarssenaren, maar De Meeuwen wist het gaatje van twee weer op te bouwen. Langzaam maar zeker trok OVVO/De Kroon de teugels strakker aan, waardoor De Meeuwen met name in aanvallend opzicht moeite had om tot goede kansen te komen. Op vechtlust werd een 13-13 ruststand bereikt.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. De Meeuwen wist nog eenmaal op voorsprong te komen, op de stand 16-15 maar moest verder toezien hoe OVVO/De Kroon steeds op voorsprong wist te blijven. Het gat werd nooit groter dan twee punten, waardoor De Meeuwen tot op het laatst kansen had om punten te pakken. Het wilde echter niet lukken in De Meeuwenhal. Met name in het eerste aanvalsvak haperde de doelpuntenproductie en lukte het niet om dit te doorbreken. In de spannende slotfase, waarin De Meeuwen via twee knappe goals van Noah Bijsterbosch nog 20-20 wist te komen, trok OVVO/De Kroon op de wedstrijd uiteindelijk definitief over de streep. Eindstand 22-24.