De Meeuwen wint ook tweede wedstrijd gemakkelijk

11-09-2017, 09:00 | Lezersnieuws | Bart Nieuwenweg

In de eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen reisde De Meeuwen af naar Leusden, waar tegenstander Antilopen wachtte. Evenals de Puttenaren had Antilopen in de eerste competitieronde een overwinning geboekt, reden voor coach Tom Stoffelsen om zijn ploeg op scherp te zetten.

Dat bleek effectief, want vanaf het eerste fluitsignaal nam De Meeuwen het initiatief in de wedstrijd. Het resulteerde in een snelle 0-3 voorsprong. Antilopen gaf zich echter niet gewonnen, en knokte zich terug in de wedstrijd. Met drie doelpunten op rij wisten de Leusdenaren tot op 7-8 te komen. Het was voor De Meeuwen het teken om het gaspedaal wat dieper in te drukken. Met goed veldspel en prima uitgespeelde aanvallen werd een 8-14 ruststand bereikt.

In de rust waarschuwde coach Tom Stoffelsen zijn manschappen om Antilopen geen kans te geven om terug te komen in de wedstrijd. Deze opdracht werd prima opgevolgd, met twee snelle treffers na de rust was het verzet van Antilopen definitief gebroken. De Meeuwen draaide met name verdedigend de duimschroeven aan, waardoor Antilopen veelvuldig de bal verspeelde. Melissa Pereboom onderscheidde zich in verdedigend opzicht, door tweemaal een genadeloos blok uit te delen. De wedstrijd was gespeeld, het was uiteindelijk invaller Rick den Otter die net als vorige week het laatste doelpunt liet aantekenen. Eindstand 18-27.

Doelpunten De Meeuwen:

Noah Bijsterbosch 5, Renske Arendsen 5, Bart Nieuwenweg 5, Thom aan 't Goor 4, Romy Bijsterbosch 3, Lars Mouw 3, Dorinda Kleijer 1, Rick den Otter1.