De Meeuwen wint overtuigend in Leiden

20-11-2017, 09:00 | Lezersnieuws | KV De Meeuwen

De Meeuwen heeft in de tweede wedstrijd van het zaalseizoen revanche genomen voor het verlies in de openingswedstrijd. In Leiden was een gretig en scherp De Meeuwen veel te sterk voor thuisclub Sporting Trigon. Eindstand 20-31.

Na het verlies vorige week tegen OVVO/De Kroon was de ploeg van Tom Stoffelsen gebrand om zich te herpakken, zeker omdat het gevoel overheerste dat het eerste verlies niet nodig was geweest. Tegenstander Sporting Trigon had de eerste wedstrijd nipt verloren van SKF, voor De Meeuwen een teken dat de wedstrijd in Leiden zeker niet lichtzinnig opgevat moest worden. Dat deden de Puttenaren dan ook allerminst. De eerste schoten van beide ploegen waren raak, waarna om-en-om scorend voor het laatst een gelijke stand bereikt werd. Vanaf 5-5 trapte De Meeuwen het gaspedaal diep in, om uit te lopen naar een 5-13 tussenstand. Met gevarieerd aanvalsspel en scorend over alle schijven trok De Meeuwen de wedstrijd volledig naar zich toe. Sporting Trigon kon na deze run enigszins bijtrekken, bij de stand 10-18 zochten beide ploegen de kleedkamer op.

De eerste vier doelpunten na de theepauze waren voor De Meeuwen, waarmee de wedstrijd direct beslist was. Sporting Trigon was niet bij machte om een inhaalrace in te zetten, voornamelijk omdat De Meeuwen ook verdedigend de zaak goed op orde had. In de tweede helft nam De Meeuwen wat gas terug, en was er ruimte om de wisselmogelijkheden te benutten. De Meeuwen slaagde erin om het gat van tien punten in stand te houden, eindstand 21-31.

Doelpunten De Meeuwen

Bart Nieuwenweg 8, Noah Bijsterbosch 6, Lieveke Meiling 4, Lars Mouw 4, Renske Arendsen 3, Romy Bijsterbosch 3, Danny van Vloten 1.