• Een Bofkont in Pechstad

    Unieboek het Spectrum

Een Bofkont in Pechstad van Thijmen Gijsbertsen

07-04-2017, 12:40 | Lezersnieuws | Thijmen Gijsbertsen

HOUTEN, 30 MAART 2017

Op vrijdag 14 april verschijnt Een Bofkont in Pechstad van Thijmen Gijsbertsen, met illustraties van de bekende illustrator Marja Meijer. Een fantastisch leesboek voor beginnende lezers die zich via dit verhaal kunnen onderdompelen in de wereld van bofkonten en stakkers.

Over het boek

Joris woont samen met zijn vader, de burgemeester van Bofstad, en dienstmeid Nina in een kast van een huis met wel twintig dakkapellen. Ze leiden zoals alle Bofkonten een vrolijk bestaand. Joris' vader wil trouwen met juffrouw Drakenstein, maar Joris komt erachter dat ze helemaal niet zo aardig is als ze eruitziet. Als Nina een oud lied zingt over een vergeten stad, wordt juffrouw Drakenstein hysterisch en ze stuurt Nina onmiddellijk weg.

Joris besluit op onderzoek uit te gaan en vindt een groot houten luik in de kelder. Zou de vergeten stad echt bestaan? Er is maar één manier om daarachter te komen, en juffrouw Drakenstein mag er absoluut niets van weten…

TITEL: EEN BOFKONT IN PECHSTAD

AUTEUR: THIJMEN GIJSBERTSEN

ILLUSTRATOR: MARJA MEIJER

ISBN: 978 90 00 35233 3

PRIJS: € 11,99

PAGINA'S: 96

Over de auteur

Thijmen Gijsbertsen (1987) groeide op in Putten en woont daar nog altijd midden op de Veluwe samen met zijn vrouw, vier kinderen en de kat(tige) Mevrouw De Boer. Hij werkt voor het Leger des Heils en schrijft al sinds jonge leeftijd verhalen.