• Molen Het Hert

    Henk Geitenbeek

Een kijkje nemen bij molen Het Hert

14-05-2018, 20:40 | Lezersnieuws | molenaars van

Zaterdag 12 mei stonden de deuren van Molen Het Hert, te Putten weer open voor iedereen. Het was Nationale Molendag, met als thema dit jaar, “Ontmoet de Molenaar”

We hebben deze dag mede door het mooie weer veel bezoek gehad welke door de gidsen en molenaars werden rondgeleid. Sinds een paar jaar wordt er Tarwe gemalen voor de bakker, Bakker Harrie van Looijengoed heeft zijn eigen Tarwe laten verbouwen op een akker in Putten. Deze tarwe wordt op het Hert vermalen tot grof meel, waarmee in een oude steenoven in Putten een overheerlijk brood “Kroonjuweeltjes” wordt gebakken. Deze werden ook tijdens de molendag verkocht hiermee werd de molen gesteund.

Helaas was er te weinig wind om het maalproces te laten zien.

De ochtend werd afgetrapt van 10 tot 12 uur door de Djembe groep Bamba Usuku uit Putten.

Voor de inwendige mens wred er ook gezorgd: Een bakje koffie met een lekkernij van bakker van Looijengoed waarmee de molen werd gesteund.

Er werd ook genoten van de heerlijke pannekoeken gebakken door Marieke.

De prijsvraag voor zaterdag was raad het aantal gemaakte omwentelingen voor de zaterdag. Dit is uiteindelijk geworden 2613 omwentelingen. Voor de prijswinnaars verwijzen we graag naar onze site www.molenhethert.nl

We danken hierbij onze sponsors en de betrokkenen voor die dag en de bezoekers van de molen.