• Van links naar rechts: Evan, Joshua en Juma

    Jaap Stoffer
  • Onder: Kay, Nerio en Stijn. Luke met medaille.

    Yvonne Wassink-Veen

Eerste wedstrijd heren turnen met zilver voor Luke Lodder

22-11-2017, 14:41 | Lezersnieuws | Jaap Stoffer

Zaterdag 18 november was het zover, de eerste wedstrijd heren turnen voor de voorgeschreven oefenstof. Jongens uit heel Gelderland hadden zich verzameld in Ruurlo. Namens GV Orion Putten waren dat: Stijn Wassink, Nerio Hartoog, Kay de rijk, Luke Lodder, Evan Ruiter, Joshua Verkerk en Juma Mulder.

Deze heren hadden een grote uitdaging aan te gaan, want sinds dit jaar is er nieuwe oefenstof geschreven. Deze is moeilijker dan de voorgaande jaren. Alle heren draaien daarin de meerkamp(6 toestellen!), het totaal van deze toestellen telt. Iedereen was benieuwd naar de uitslag van de eerste test.

Stijn, Nerio en Kay namen het tegen elkaar op in de categorie Instap 20. De spanning voor de wedstrijd was te voelen maar eenmaal op de wedstrijdvloer was deze spanning weg. De heren hebben het goed gedaan. In het grote deelnemersveld werd Stijn zelfs eerste aan de ringen! Kay daarentegen was vierde op vloer en rek. Rek was ook Nerio zijn beste toestel. Met gebruik te maken van kracht, lenigheid en doorzettingsvermogen hebben Stijn, Kay en Nerio (respectievelijk) de 8e,9e en 10e plaats gehaald. Niet slecht voor de eerste wedstrijd!

Luke Lodder zijn wedstrijd ging heel erg goed. Op de ringen en de rekstok werd hij zelfs eerste! Met een tweede plaats op sprong en brug en een derde plaats op voltige, mocht hij de zilveren medaille mee naar huis nemen. Een heel goed begin van het nieuwe seizoen voor Luke!

Evan, Juma en Joshua mochten de dag afsluiten in de laatste wedstrijdronde. Met het grootste deelnemersveld van de dag, stond er een lastige uitdaging op het programma. Evan en Juma werden gedeeld derde op sprong, een van hun lievelingsonderdelen. Ook op vloer was Evan erg goed, met een 9e plaats. Juma ging er op vloer toch nog iets overheen waardoor hij op vloer 5e werd. Joshua kon natuurlijk niet achterblijven en haalde ook op vloer de beste score, 10e werd hij op dat onderdeel. Voor Joshua was sprong ook helemaal niet verkeerd, hij werd daar zelfs 8e. Evan, Juma en Joshua leverden iets in op de andere toestellen, waardoor zij uiteindelijk op de 18e, 20e en 22e plaats terecht kwamen. De eerste test is doorstaan. Wij kijken met alle jongens terug op een geslaagde wedstrijd!