FCC Putten Nederlands kamioenschap Fietscross

10-06-2019, 16:05 | Lezersnieuws | Wiebo


 

Fietscrossers excelleren op Nederlands kampioenschap.

Al jaren organiseert de NFF het Nederlands kampioenschap op tweede pinksterdag.
Dit jaar was Berlicum (NB) gastheer.  De  goede prestaties in het voorjaar van de leden van FCC Putten maakte de verwachtingen extra hoog. In verschillende leeftijdsklassen werden dan ook finaleplaatsen behaald.  De halve finale werd gehaald door”: Sven Grevengoed 11jr, 
Bjorn Broekhuis, Milan van Essen 12jr, Timo van den Brink en Alec Verhoef 14jr en Job Bos 16-17jr  De resultaten van de finalisten:
Meisjes 10-11jr: Jasmine de Roo PODIUM: 2de plaats na een verbeten finale
M12-13 jr: Dafni Goorhuis, 7de en Anne Bos NEDERLANDS KAMPIOEN. Deze titel was niet geheel onverwacht, gezien haar progressie dit seizoen Ze rijd ook internationaal al uitstekende uitslagen.  Beide dames gaan zich nu voorbereiden op het NK van de KNWU in Erp en het WK in Zolder in België
M16 +: Quinty Leune PODIUM een uitstekende 3de plaats in de sterkste damesklasse
Jongens 9jr: Jayden Vermeer viel helaas net naast het podium, maar een zeer verdiende 4de plaats.
J12jr: Joost Schalk werd 7de
J13jr: Bart Tiggelaven had een heel goed weekend, zaterdag stand hij op het podium in de voorbereidingswedstijd, Nu alle concurrenten aanwezig waren zat het iets tegen in de finale en werd hij 7de.
J14Jr: Rick Schalk  Verbeterde zijn 5de plats van vorig jaar naar het PODIUMplaats 3de
J15jr: Lars Goorhuis, een verdienstelijke 4de plaats. Hij kan zich nu ook voorbereiden op NK KNWU en het WK
J18+ Gerhard Vreemann. Had zware fietsdagen achter de rug door zijn deelname aan Alpeduzes voor het KWF. Waar het vooral gaat om duurvermogen terwijl fietscross gaat om sprintsnelheid. Ondanks niet optimale voorbereiding wel op het PODIUM 3de.