Gemeente Putten verkwist gemeenschapsgeld

20-11-2017, 10:40 | Lezersnieuws | BuurtBewonersgroep Calcaria

De gemeente Putten heeft het juridische steekspel rond het kappen van een aantal bomen voor de verplaatsing van de fietsenstalling en de bushaltes van de Vijverhof naar het bosgedeelte van de Garderenseweg dan wel gewonnen, dat laat onverlet, dat met het kappen van de bomen en de aanleg van bushaltes en plaatsing van de fietsenstalling gemeenschapsgeld wordt verspild.

In het proces om in het bosgedeelte van de Garderenseweg bushaltes te realiseren heeft vervoersmaatschappij Syntus aan de gemeente laten weten deze verplaatsing onwenselijk te vinden, omdat "het qua oppervlaktebediening niet wenselijk is dat de nu centraal gelegen halte wordt verplaatst".

In de overleggen tussen BuurtBewonersgroep Calcaria (BBG Calcaria) hebben de bewoners steeds aangegeven, dat "bewoners niet het bos in gaan om daar te gaan staan wachten op een bus; met name voor meisjes en vrouwen ontstaan risico's". Tijdens de bewonersavonden voor alle bewoners hebben verschillende vrouwen ook tegen de wethouder en de ambtenaren gezegd, dat ze nooit op die onveilige plek op de bus gaan staan wachten. De reactie was "We zullen zorgen voor optimale verlichting van de bushaltes". Alsof dat de situatie veiliger zou maken……

De gemeente zal wel stellen, dat dit allemaal niet anders kon, gezien de nieuwe inrichting van de Garderenseweg, die tegemoet moet komen aan de wensen van die bewoners.

Maar is het eigenlijk niet te zot voor woorden, dat er geen oplossing bedacht kon worden door de gemeente, die tegemoet komt aan de wensen van de bewoners van de Garderenseweg EN wat Syntus en de BBG Calcaria en bewoners zelf aan verantwoordelijken bij gemeente diverse keren heel duidelijk en indringend hebben aangekaart?

Aldus het standpunt van BBG Calcaria.