Gemeentebelangen scoort in verkiezingsdebat Stroud

18-03-2018, 19:01 | Lezersnieuws | Henk

Afgelopen donderdagavond was het laatste verkiezingsdebat voor de verkiezingen in Stroud. Het debat werd live uitgezonden door Veluwe FM . De lijsttrekkers van de partijen  konden nog één keer de degens kruisen. In het debat werd vooral nog eens terug gekeken op de afgelopen raadsperiode. 

Robin Hoogendijk van Gemeentebelangen uitte nog maar eens zijn grootste zorg: Putten is over drie jaar uitgebouwd. De huidige coalitie van  Wij Putten, CU en SGP heeft hier afgelopen vier jaar niets ondernomen. Wat Gemeentebelangen betreft, wordt in 2018 Putten-Zuid definitief aangewezen als nieuwbouwlocatie. 

In het debat werd ook naar de toekomst gekeken. Een belangrijk punt is een aantrekkelijk centrum. Een centrum waar van tijd tot tijd ruimte is voor feestje. Een kroeg in het centrum wil graag een feest organiseren op Koningsnacht. Helaas heeft de gemeente Putten de vergunning geweigerd. Robin Hoogendijk gaf aan te vrezen dat zonder feest in Putten, onze jeugd naar Ermelo uitwijkt.  Wat Gemeentebelangen betreft was dit het laatste jaar zonder een Koningsnachtfeest in Putten.

Ook kwam de dienstverlening en de communicatie richting onze inwoners aanbod. Gemeentebelangen wil de dienstverlening aan onze bewoners verbeteren.

Naast een betere dienstverlening wil Gemeentebelangen dat de gemeente duidelijke taal spreekt. Nu worden burgers nog te vaak het regelwoud ingestuurd. Je hebt als bewoner haast een advocaat nodig om voor je rechten op te komen.  Voor dit punt kreeg Robin Hoogendijk in het debat veel bijval uit het publiek. Wat Gemeentebelangen betreft gaat de gemeente ‘gewone mensen taal’ spreken.

Wat betreft handhaving wordt het uitgangspunt de gemeente handhaaft alleen waar nodig. Gelukkig is dit kwartje ook bij de andere partijen gevallen. Personen in nood, Puttenaren in afwachting van een woning, mogen op de vakantieparken blijven wonen tot er voldoende woningen zijn in Putten. Onze insteek, pak de woningnood aan en dit probleem lost uiteindelijk vanzelf op.

Gemeentebelangen is de  partij die de komende vier jaar het verschil wil maken!