Grote overwinning waterpoloërs Triton

31-03-2019, 10:29 | Lezersnieuws | Eelco

De waterpoloërs van triton hebben zaterdag een grote overwinning behaald op de piepjonge ploeg van Flevo Nijkerk. In de wedstrijd, waarbij de krachtenverhouding duidelijk was, ontbrak het bij Triton aan slagvaardigheid om een nog veel grotere uitslag op het bord te zetten. Met periodestanden van 0-2, 1-3, 1-3 en 0-3 werd op 3-11 geeindigd. 

Tegenstander Flevo heeft afgelopen seizoen een drastische verjonging doorgevoerd. Met zelfs 14- en 15- jarige spelers moest het voor Triton geen al te grote opgave zijn om de punten mee naar huis te nemen. Triton was vanaf minuut 1 fysiek sterker en kon de thuisploeg vrij eenvoudig aan banden leggen. Alleen Flevo's sterke midvoor zorgde nog wat gevaar maar onvoldoende om doeltreffend te worden. De openingstreffer van Triton was van grote schoonheid. Stefan Boers schoot prachtig in de rechterkruising de 0-1 in de touwen. Aan het einde van de periode was het weer Boers die ook de 0-2 voor zijn rekening nam.

In de tweede periode eenzelfde spelbeeld waarbij het verschil in niveau groot was en het vooral aan Triton zelf te wijten viel dat de score niet veel sneller opliep. Via Geelco Koetsier (2x) en Eelco Bakker werd de score wel verder opgevoerd. Flevo had tussendoor ook de eerste score op het bord gezet.

Met een 1-5 ruststand werd het tweede bedrijf ingegaan. Coach Gerard Wiltvank pepte zijn mannen nog eens op en wees vooral dat de ploeg beter de taken moest uitvoeren omdat er dan een grote uitslag tot de mogelijkheden behoorden. Ten delen kwam dit aan bij de spelers. In sommige fase bleef het spel plichtmatig en ontbrak het aan de absolute scherpte een monsterscore neer te zetten. Doelpunten van topschutter Erik Westerbroek, Mark Jonker en Stefan Boers zorgde bij het ingaan van de laatste periode voor een 2-8 stand. 

In de laatste periode was het een mislukte pass van Robert Bakker, door alles en iedereen werd gemist, en welke pardoes werd gepromoveerd tot een doelpunt. Daarna was het aan Erik Westerbroek die met twee rake schoten hoogstpersoonlijk voor de 3-11 eindstand zorgde.

Omdat de naaste concurrenten ook de winst pakte wordt het Triton (momenteel 8ste) heel lastig om nog posities te stijgen op de ranglijst. In de komende 2 wedstrijden staan toevalligerwijs wel juist de wedstrijden tegen deze ploegen op het programma. Volgende week wacht in het Bosbad de Spreng uit Brummen. De week erna wordt de competitie afgesloten in Lelystad tegen de Houtrib.