• Handen uit de mouwen tijdens NLdoet in Elim en De Schauw

    Eigen foto

Handen uit de mouwen tijdens NLdoet in Elim en De Schauw

12-03-2018, 15:19 | Lezersnieuws | Francisca

Het Oranje Fonds organiseerde op 9 en 10 maart 2018, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet. De grootste vrijwilligersactie van Nederland! NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Ook in Elim en De Schauw werden de handen uit de mouwen gestoken.

In Elim hebben vier vrijwilligers op afdeling Krachtighuizen een aantal muren in de keuken opgeknapt door deze te voorzien van een likje verf. Ondertussen werden bij De Schauw twee terrassen van de afdelingen Amalia en Ariane voorjaarsklaar gemaakt. Jongeren van Groevenbeek maakten samen met vrijwilligers van De Schauw en vrijwilligers van NLdoet drie bloembakken en een moestuin op poten. Zestig violen zijn er in de bakken gezet en vele zakken grond en hydrokorrels werden verwerkt. Iedereen heeft keihard gewerkt. Aan het einde van de dag was er geen korrel zand en geen snipper hout meer over!

Dit alles werd mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het oranjefonds en de belangeloze inzet van alle vrijwilligers. Elim en De Schauw zijn onderdeel van de Zorggroep Noordwest-Veluwe. De Zorggroep wil de best mogelijke zorg geven en bijdragen aan het welzijn van kwetsbare ouderen. Dat kunnen we niet alleen. Daarvoor hebben wij vrijwilligers hard nodig!