• Hans den Haan met zijn schilderij - Graf met sperziebonen -

    Hans den Haan

Hans den Haan neemt deel aan Atelierroute Nijkerk

24-05-2019, 15:07 | Lezersnieuws | Hans

Op Hemelvaartsdag is het weer zover: de jaarlijkse Atelierroute Nijkerk. Meer dan vijftig kunstenaars doen dit jaar mee. Ook de Nijkerkse kunstschilder Hans den Haan zal weer van de partij zijn. Liefhebbers van het fijne schilderwerk kunnen bij hem terecht. Het is een belevenis zijn werk te bekijken. Den Haan schildert meestal surrealistisch werk. Maar een enkele keer glipt er een "gewoon" realistisch werkje tussendoor, zegt hij. Zoals het schilderij op de foto.

"Ik verheug me weer op de atelierroute," zegt Den Haan. Het is altijd erg leuk om over mijn werk te praten. Met name over mijn surrealistische schilderijen willen mensen graag van alles weten. Vooral wat het betekent en waar ik het vandaan haal. Dat weet ik zelf ook niet altijd."

Op hetzelfde adres exposeert ook dit jaar weer fotografe Emmy Schultz met haar werk: foto’s, en werken op papier in gemengde technieken. Zij gaat nooit op pad zonder fototoestel. Haar foto's laten vooral dat zien, waaraan anderen vaak voorbij lopen, zoals verrassende details uit de natuur. Maar ook bijzondere dingen in de stad. De juiste compositie, uitsnede, belichting en sfeer is haar geheim. Zij print de foto’s zelf op speciaal papier. Het zijn bij uitstek kunstwerken.

Op http://atelierroutenijkerk.blogspot.com kunt u de folder van de atelierroute Nijkerk downloaden met daarop alle kunstenaars en adressen.