• Teamleden met de shirtsponsoring

    Sander van Hemert

Hoop geven door te fietsen

17-06-2019, 07:53 | Lezersnieuws | TeunJan

Fietsen door hoop te geven.

Nog minder dan twee weken voor het startschot klinkt voor de elk jaar terugkerende Cycle for Hope, een estafette fietstocht van 1200 km in 48uur. Met als doel geld ophalen voor De Hoop in Dordrecht, waar verslaafden door een behandeling een nieuwe kans krijgen.

Cycle for Hope bestaat uit fietsteams die elk een etappe van ongeveer 100 km fietsen. Broekhuis – Team Veenendaal is een team met elf mannen uit de driehoek Utrecht, Amersfoort en Veenendaal. We hebben er zin in, geeft de groep aan. Maar het is ook wel een uitdaging, vertelt Henri Bussink uit Amersfoort.  Dan wel een uitdaging die door de andere tien teamleden met beide handen wordt aangegrepen. Ze houden van lange fietstochten: de Elfstedentocht, een rondje Flevoland en in het voorjaar Parijs-Roubaix. Dit jaar werd het idee geopperd om niet alleen de conditie te verbeteren, maar ook met elkaar een goed doel te steunen. Leendert van Leeuwen en Jakob Evers uit Veenendaal brachten allebei het plan in om te gaan fietsen voor De Hoop in Dordrecht en mee te doen met de Cycle for Hope.

Met enthousiasme gingen de teamleden aan de slag. Arjan Beukhof uit Veenendaal verkocht rond de jaarwisseling oliebollen. TeunJan van Ooijen uit Putten kwam met het idee om met elkaar een shirt te ontwerpen met logo’s van bedrijven. Veel bedrijven uit de omgeving van Veenendaal en Putten leverde op deze manier een mooie bijdrage voor De Hoop in Dordrecht. Het shirt met een regenboog voorop is het teken van hoop. Door de hulp aan wil De Hoop mensen in een uitzichtloze situatie weer hoop geven. Het motto van het team is dan ook: Hoop verliest nooit – met elkaar willen ze de tocht uitrijden door te genieten van de omgeving en van het rijden zelf. Hugo Bahlman (Veenendaal) geeft aan toch het meest uit te zien naar de nachtritten. Zelf zou je niet zomaar ’s nachts gaan fietsen, maar het lijkt hem wel een gave nieuwe ervaring zijn. Het streefbedrag van 10.000 euro is met de vele donaties van familie en vrienden bijna gehaald. Leendert als teamcaptain vertelt erbij, dat niet alleen het fietsen straks, maar nu ook al het bij elkaar brengen van het sponsorgeld allebei forse teamprestaties zijn.

Er kan nog meer bij! Via de website van Cycle for Hope kan een donatie gedaan worden. https://www.cycleforhope.nl/team/team-veenendaal

Elk donatie is van harte welkom, niet alleen om de fietstocht een succes te laten zijn, maar ook om het team een hart onder de riem te steken.