• Jan van de Kraats en Gert van Winkoop starten alvast met graven.

    Eigen foto

Informatieavond glasvezel buitengebied

18-03-2018, 23:49 | Lezersnieuws | Gert

Putten – Op maandag 26 maart wordt één van de laatste informatieavonden voor glasvezel in het buitengebied van Putten georganiseerd. Bewoners van het buitengebied zijn vanaf 19:00 uur welkom in de Zoete Inval aan de Broekermolenweg in Putten. Tijdens deze avond zullen ambassadeurs aanwezig zijn om bewoners te adviseren en te helpen met het inschrijven.

Al sinds 2011 is de Initiatiefgroep Glasvezel Buitengebied Putten in de personen van Jan van de Kraats en Gert van Winkoop bezig om het buitengebied van Putten aangesloten te krijgen op de digitale snelweg. In 2014 en 2015 is er glasvezel via het riool aangelegd in een deel van het buitengebied ten westen van de spoorlijn. Het bedrijf dat deze aanleg heeft gerealiseerd is ondertussen zo goed als gestopt met de aanleg van glasvezel.

Sinds enkele jaren worden er onder de naam Glasvezelbuitenaf weer buitengebieden aangesloten. Ook de Noord West Veluwe kan van deze mogelijkheid profiteren. De bewoners kunnen kiezen uit een vijftal providers. Op 3 april moet 50% van de bewoners van het aan te sluiten gebied een abonnement bij een van de providers hebben afgesloten. Daarnaast moeten de bewoners kiezen of de vastrechtvergoeding via maandelijkse termijnen van € 12,50 of via een eenmalige betaling van € 1.600,- wordt voldaan.

De meeste bewoners van het buitengebied zijn wel overtuigd van het nut van snel internet. Ondanks het feit dat de overheid het niet meer als nutsvoorziening ziet is het een onmisbare verbinding met steeds meer instanties. Of dat nu de bank, de belastingdienst, het ziekenhuis, de thuiszorg, de huisarts of de overheid is. Ook voor ouderenzorg wordt er steeds meer gebruik gemaakt van het internet.

Niet iedere bewoner is nog overtuigd van het nut van glasvezel voor die verbinding. Glasvezel is echter met afstand de beste manier om snel internet te realiseren.

Als er voldoende bewoners kiezen voor glasvezel zal de aanleg na de zomer starten. Degenen die op een later tijdstip alsnog willen aansluiten moeten minimaal € 1.000,- extra betalen. Voor degenen die twijfelen over het nut van glasvezel maar toch straks de extra kosten niet willen betalen is er een mogelijkheid om voor een aantrekkelijk prijs via het afnemen van een abonnement van een jaar de glasvezel toch in de woning aangelegd te krijgen.

Voor meer informatie dus van harte welkom op maandag 26 maart vanaf 19:00 in de Zoete Inval. U kunt ook de website www.glasvezelbuitenaf.nl bezoeken.