• Jazzdansers Orion - ochtend

    eigen foto
  • Jazzdansers Orion - middag

    eigen foto

Jazzdansers Orion allemaal een podiumplaats in Almelo

10-02-2019, 17:08 | Lezersnieuws | Jazzdans Orion

Zaterdag 9 februari mocht de Jazzdans Orion delegatie afreizen naar het stormachtige oosten van het land. In Almelo vonden de Oost-Nederlandse Kampioenschappen plaats. Dit is een jaarlijks terugkerende wedstrijd waar voornamelijk verenigingen/dansscholen uit het oosten van het land aan deelnemen. Orion was dit jaar goed vertegenwoordigd met maar liefst 8 dansgroepen, variërend in de leeftijd van 5 t/m 25 jaar. De Oriongroepen waren verdeeld in het ochtend- en middagprogramma, de eerste dansers moesten dus al vroeg uit de veren.

Alle dansen van Orion zagen er weer strak en indrukwekkend uit, dit bleek ook zeker uit de behaalde resultaten. De C t/m 13 en C t/m 16 gingen naar huis met een mooie 3e prijs. De D t/m 9, C20+ en B20+ mochten allen een welverdiende 2e prijs ophalen. De dag voor de B t/m 13, B t/m 16 en de A20+ kon helemaal niet meer stuk, zij mochten namelijk allemaal in hun categorie de 1e prijs ophalen. Alle groepen van Orion wisten dus een podiumplek te bemachtigen!

Voor de D t/m 9 en D16+ breekt een belangrijke week aan, zij hebben zaterdag 16 februari de voorronde voor het NK in Dronten. Als zij hier genoeg punten behalen, kunnen deze twee teams op 13 april naar het Nederlands Kampioenschap voor de D-selecties in Waalwijk.