• Nederlands Kampioenen Jazzdans Orion

  eigen foto
 • A20

  eigen foto
 • B20

  eigen foto
 • B13

  eigen foto
 • C20

  eigen foto

Jazzdansers Orion Nederlands Kampioenen!

24-06-2019, 19:38 | Lezersnieuws | Jazzdans Orion

Op zaterdag 22 juni vonden de Nederlands Kampioenschappen Jazzdans plaats in Ahoy Rotterdam. Voor de 4 geplaatste groepen van Jazzdans Orion een hele spannende dag! De dag waar alle groepen het hele jaar zo hard voor getraind hebben. Om kwart over 6 stonden alle dansers klaar voor vertrek bij Sporthal de Putter Eng om naar Rotterdam te gaan. In het ochtendprogramma mocht de B t/m 13 jaar o.l.v. Mariska Willemsen als eerste de vloer op en wat lieten zij een geweldig optreden zien. Met hun dans ‘Afro circus’ straalde het enthousiasme er vanaf. Daarna was het de beurt aan de B 20 jaar en ouder o.l.v. Anne-Will van den Brink. Wat was het een mooi optreden. Met een geweldige beleving van de dansers en een prachtige choreografie hebben zij een indruk gemaakt op het publiek. De C 20 jaar en ouder o.l.v. Floor de Roos mocht ook nog in het ochtendprogramma optreden. Met hun strakke dans hebben zij de sterren van de hemel gedanst. De A 20 jaar en ouder o.l.v. Mariska Willemsen en Daniel Vliek moest lang wachten tot zij de vloer op mochten. Aan het einde van het middagprogramma was het dan eindelijk zover. Door de creatieve choreografie en goede energie gaven deze 13 meiden een indrukwekkend optreden. 

Na de volle programma’s was het tijd voor de prijsuitreiking. De spanning was door de hele zaal te voelen en op het gezicht te zien van alle dansers. De C 20 jaar en ouder mocht als eerst het podium op om hun mooie 3e plaats in ontvangst te nemen. Daarna was het de beurt aan de B t/m 13 jaar. Het bleek dat zij de hoogste punten in hun categorie hadden behaald. Een eerste plek in Ahoy Rotterdam voor deze toppers. Zij mogen zich het hele jaar bondskampioen noemen. Een onwijs spannende uitslag in de categorie B 20 jaar en ouder volgde. Een prachtige 2e plaats was het resultaat, wat een ontlading bij alle meiden. Bij de A 20 jaar en ouder werd de spanning tot op het laatste moment vast gehouden. De ontlading was intens, want zij zijn eerste geworden. Daarmee zijn zij een jaar lang de Nederlands Kampioen. Wat een prachtige prestaties van al deze groepen! 

 

Na veel spanning, inzet, enthousiasme, zweet en wat tranen van geluk kunnen we terug kijken op een fantastische dag voor Jazzdans Orion. Met 4 groepen naar het NK en 4 keer prijs, geweldig! Trots op al onze dansers en leiding. 

Op zaterdag 13 juli wordt het seizoen voor alle groepen van Jazzdans Orion afgesloten tijdens de jaarlijkse einddemo in Sporthal de Putter Eng. Daar kunt u al onze toppers nog een keer bewonderen.