• Fietsers voor Kasteel De Vanenburg

    Kasteel De Vanenburg

Kasteel De Vanenburg doet mee aan de Dag van het Kasteel

29-05-2019, 08:35 | Lezersnieuws | Gerlies

PUTTEN – Op Tweede Pinksterdag, maandag 10 juni, doet Kasteel De Vanenburg mee aan de Dag van het Kasteel. Deze dag wordt voor de twaalfde keer georganiseerd door de Nederlandse Kastelenstichting (NKS). Op deze dag openen kastelen, buitenplaatsen en landgoederen hun poorten voor publiek. Tijdens de Dag van het Kasteel zijn bezoekers van alle leeftijden welkom om het kasteel en bijgebouwen te bezichtigen en de tuinen bewonderen.

Pianist Wouter Harbers geeft speciaal voor deze dag concerten in de Oranjerie. Om 13.00 uur en 14.00 uur zijn bezoekers welkom om te genieten van klassieke muziek. Gedurende de dag zijn het kasteel en de bijgebouwen van Kasteel De Vanenburg opengesteld. Ontdek de collectie portretten van de Hollandse Meesters in de Van Pallandtzaal, bewoner de exclusieve dinerruimte Van Essenzaal of bekijk het handgeschilderde plafond in de Oranjerie. In de Spiegelzaal in het Koetshuis wordt op een scherm doorlopend het verhaal van de geschiedenis van de kasteeltuinen verteld.

De geheimen van het landgoed
Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid wandelen over het landgoed. Ervaar met eigen zintuigen het landgoed tijdens een tuinwandeling. Bij de receptie in het kasteel is een mooie wandeling met informatie over de historie te verkrijgen. Ook voor de kinderen is er een speurtocht. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Kasteel De Vanenburg
Vanenburgallee 13
3882 RH Putten
www.vanenburg.nl