• De vrienden van Groevenbeek te gast op school voor de startbijeenkomst

    Rein Tanis

Kick-off 'Vrienden van Groevenbeek'

16-02-2018, 15:00 | Lezersnieuws | Rein Tanis

Enkele maanden geleden is het Christelijk College Groevenbeek gestart met het oprichten van de 'Vrienden van Groevenbeek', een netwerkclub van mensen die graag iets voor de school willen betekenen. Dit kan op veel manieren: een stageplek bieden, een gastles geven, een bedrijfsbezoek mogelijk maken of voorlichting geven tijdens een beroependag.

Inmiddels hebben zich al 133 mensen aangemeld die Groevenbeek een warm hart toedragen en de school steunen doordat zij af en toe een bijdrage leveren om de school nog completer, beter, interessanter te maken.

Deze week was de kick-off van de 'Vrienden van Groevenbeek'. De 45 leden die naar deze bijeenkomst kwamen werden ontvangen met een hapje en een drankje. In zijn welkomstwoord benadrukte Leo Duifhuizen, directeur/bestuurder van de school, dat Groevenbeek veel belang hecht aan een goede relatie met organisaties, instellingen en bedrijven in de regio. Daarna was het tijd voor een 'officiële handeling'. De leden werden uitgenodigd om op een ruitvormig triplexplaatje een creatieve handtekening van hun eigen bedrijf of instelling te schilderen. De geschilderde plaatjes vormen de veelkleurige veren van een pauw, het dier in het wapen van Ermelo. Het gezamenlijk geproduceerde kunstwerk krijgt een permanente plaats in de school. Na deze creatieve activiteit maakten de leden ruimschoots gebruik van de mogelijkheid om nader met elkaar kennis te maken en te netwerken.