• Samenwerking CNS Putten en CHE Ede

    CHE

"Leerkracht als motor voor vernieuwing" Scholen van CNS Putten en CHE bekrachtigen samenwerking

09-02-2017, 11:22 | Lezersnieuws | kees visser, directeur bestuurder cns putten

"Kees Visser, directeur bestuurder CNS Putten en de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) tekenden op 7 februari 2017 een overeenkomst waarin intensief samenwerken centraal staat. Dit deden zij samen met 25 andere basisschoolbesturen. De gezamenlijke doelen zijn het opleiden van nieuwe leerkrachten, begeleiden van startende leerkrachten en innoveren van het basisonderwijs.

Met deze ondertekening op de CHE intensiveren de hogeschool en CNS Putten de jarenlange samenwerking en breiden zij samen ook het landelijk netwerk uit.

Iedere CNS school in Putten en onze school in Uddel (PWA-school) heeft een gekwalificeerde interne coach opleiden (ICO) tot de beschikking en gekwalificeerde mentoren in een stabiele begeleidingssituatie.

De mentoren zijn onze leerkrachten, die hiervoor geschoold zijn. Hierdoor is er een lerende en onderzoekende cultuur ontwikkeld binnen de CNS-scholen en is er ruimte om in een groter professioneel netwerk te leren en de leerkracht nog meer in zijn vernieuwende kracht te zetten.

Onderzoek en kennisdelen

Jannette Meiling, waarnemend directeur opleiding Leraar Basisonderwijs van de CHE: "Er is vanuit de basisscholen en de CHE behoefte aan een volgende stap in de samenwerking. Met de ondertekening bekrachtigen we dit. We zien bij alle partnerscholen de wil om te werken vanuit een open, professionele en lerende cultuur. Vanuit die basis creëren we samen een grotere en krachtiger leeromgeving van leerkrachten en aspiranten leerkrachten.

De leerkracht zien we ook binnen CNS Putten als motor voor vernieuwing. De teamleden zetten zich in om gezamenlijk meer praktijkgericht onderzoek te doen en kennis te delen binnen de eigen CNS scholen, maar ook met de academische opleidingsscholen en universiteiten. Verder zetten we in op het praktisch vormgeven van Passend Onderwijs en het omgaan met verschillen tussen kinderen. Samenwerking en maatwerk, waarbij ook de CHE en de samenwerkingsrelatie met andere schoolbesturen een rol speelt is daarin in belangrijk en waardevol. De kwaliteit van onderwijs, ook vanuit deze samenwerkingsrelatie heeft binnen CNS Putten alle aandacht!