• Finn Jens en Karel Haitsma

  Pettrik Kafoe
 • Luke Lodder

  Orion Putten
 • Stanley Disselen

  Orion Putten
 • Matthijs Pranger, Yannick van Noorloos en Stanley Disselen

  Pettrik Kafoe
 • Christiaan Bouw en Rik-Jan Eshuis

  Orion Putten
 • Yannick van Noorloos

  Orion Putten
 • Jens Zwijnenberg, Christiaan Bouw, Rik-Jan Eshuis, Romeyn Hendriksen en Jens Nieuwenhuis

  Orion Putten
 • Evan Ruiter

  Orion Putten
 • Matthijs Pranger

  Orion Putten

Medailles en finale tickets voor turners Orion Putten

20-03-2016, 21:31 | Lezersnieuws | GV Orion

Na de goede resultaten in de kwartfinale gingen maar liefst 12 turners van Orion Putten door naar de halve finale van afgelopen zaterdag 19 maart.

Romeyn Hendriksen, Jens Zwijnenberg en Jens Nieuwenhuis kwamen uit in de categorie Benjamin (7 en 8 jaar) niveau 14. Jens Nieuwenhuis werd op vloer en sprong tweede, maar hij liet punten liggen op de overige toestellen. Hij werd negende. Romeyn turnde een heel goede wedstrijd, zijn beste resultaat behaalde hij op rek. Hij werd zevende. Jens Zwijnenberg werd derde op de onderdelen vloer en ringen en turnde verder een constante wedstrijd. Hij werd zesde.

In de categorie Instap (9 en 10 jaar) 12 kwamen Christiaan Bouw en Rik-Jan Eshuis tegen elkaar uit. Rik-Jan turnden een heel constante wedstrijd, maar liet helaas wat punten liggen op brug. Toch werd zijn harde werken beloond met een bronzen medaille. Ook Christiaan turnde een goede wedstrijd met een zeer mooie oefening op het onderdeel ringen. Hij mocht de gouden medaille in ontvangst nemen.

Evan Ruiter en Luke Lodder kwamen uit in de categorie Instap niveau 14. Onderling waren beide jongens erg aan elkaar gewaagd. Was Evan de vorige keer de betere van de twee, nu was het Luke die het meest constant presteerde met een dertiende plaats. Ook Evan liet zien dat hij op dit onderdeel goed mee kon komen, maar had het moeilijker op de overige toestellen. Hij werd zeventiende.

In de derde wedstrijdronde kwamen Yannick van Noorloos, Matthijs Pranger en Stanley Disselen uit in de categorie Jeugd(13&14 jaar) niveau 12. Stanley eindigde de vorige wedstrijd net niet op het podium en was erop gebrand om vooral zijn vloer oefening goed te turnen. Hard werken werd beloond, Stanley werd derde. Matthijs en Yannick waren lange tijd aan elkaar gewaagd maar uiteindelijk was het toch Matthijs die er met de gouden medaille vandoor ging, maar de zilveren medaille voor Yannick was zeker ook dik verdiend.

Karel Haitsma en Finn Jens turnden in de categorie Pupil (11&12 jaar) niveau 11. Beide turners waren ontspannen begonnen aan de wedstrijd en dit resulteerde dan ook in prachtige oefeningen. Finn werd deze wedstrijd op maar liefst vier toestellen eerste, de gouden medaille was dan ook voor hem. Karel zette net als tijdens de vorige wedstrijd de tweede helft de eind sprint in, ook dit keer was dat voldoende voor een zilveren medaille.

Met deze mooie resultaten weten Christiaan, Rik-Jan, Matthijs, Yannick, Stanley, Finn en Karel zich te plaatsen voor de finale op 23 april.