Meeuwen zonder moeite langs Heerenveen

15-01-2017, 13:20 | Lezersnieuws | Aryan Blok

Na de wedstrijd tegen hekkensluiter KVZ vorige week die de Meeuwen nipt maar terecht wist te winnen wachtte zaterdagavond 14 januari een andere staartploeg in de Overgangsklasse B, Heerenveen. Dat posities op de ranglijst niet zoveel zeggen was een les die de Meeuwen vorige week na de ontmoeting tegen KVZ had geleerd. De ploeg van Tom Stoffelsen schoot na het eerste fluitsignaal uit de startblokken en was bijzonder scherp in de afronding. Zo kwam het dat Heerenveen na 8 minuten al tegen een 7-1 (!) achterstand aankeek. Hoog tijd voor trainer Riko Kruit van Heerenveen om in een time-out zijn ploeg erop te attenderen dat de wedstrijd toch echt begonnen was. Bij de Meeuwen was de storm inmiddels gaan liggen en zo kwamen de Friezen van 7-1 terug naar 7-5. Dichterbij zouden de gasten niet komen, want via Dorinda Kleijer en Bart Nieuwenweg werd de marge weer 4 (9-5). Tegen het einde van de eerste helft liep de Meeuwen verder weg naar 15-10 en ging met deze marge ook de rust in.

In de tweede helft deed Heerenveen nog wat terug, maar daarna was het de Meeuwen wat het kwaliteitsverschil ook in de score tot uitdrukking deed komen. Binnen tien minuten hadden de Puttenaren definitief orde op zaken gesteld en toonde het scoreboard een 22-12 voorsprong. Opnieuw was dus een relatief korte periode van scherpte in de afronding genoeg om Heerenveen op een ruime achterstand te zetten. Ook nu liet de Meeuwen de teugels wat vieren en Heerenveen deed wat terug. Duidelijk was al dat de wedstrijd gespeeld was. Dat gaf Tom Stoffelsen de gelegenheid om zijn vier mannen te wisselen en rust te geven. Rob Stoffelsen, één van de wissels die zijn opwachting mocht maken, zorgde voor het laatste Puttense doelpunt (30-21). Heerenveen deed voor de statistieken nog drie keer een duit in het zakje, eindstand 30-24.

Een nuttige en noodzakelijke overwinning in de strijd om de koppositie met TZ. Aangezien TZ ook haar wedstrijd won tegen KVZ blijft het gat met de Meeuwen twee punten. Over twee weken is de ploeg uit Maartensdijk de tegenstander in Putten. Aanstaande zaterdag 21 januari reist de Meeuwen af naar Ridderkerk voor de wedstrijd tegen KCR. De wedstrijd in sporthal de Fakkel in Ridderkerk begint om 18.30 uur.

Doelpunten: Lars Mouw 7, Bart Nieuwenweg 7, Nicolien van Nieuwenhuizen 4, Renske Arendsen 4, Lieveke Meiling 3, Thom aan't Goor 2, Dorinda Kleijer 1, Noah Bijsterbosch 1 en Rob Stoffelsen 1